Očekivano, SDP-ova interpelacija o radu Vlade zbog nabave borbenih aviona neslavno je propala: čvrsta & stabilna saborska većina odbila ju je sa 79 ruku. 3 zastupnika bila su suzdržana, a Bernardić & Maras za svoju su već 8. ili 9. mazohističku akciju uspjeli skupiti samo 43 glasa. 33 manje od potrebnog!

Nadamo se da će SDP-ov fantastični dvojac i danas i u subotu i u nedjelju održati barem po dvije konferencije za medije!

Nisu ispunjene pretpostavke za referendume

Hrvatski sabor danas je sa 105 glasa ZA, dva suzdržana i 16 protiv potvrdio zaključak Odbora za Ustav da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma koje su inicirale građanske inicijative "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj". 

Odbor u obrazloženju zaključka podsjeća da je Sabor u srpnju prošle godine pozvao Vladu RH da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa birača i zakonitosti njihovog prikupljanja te da je Vlada dostavila izvješće iz kojeg proizlazi da ni za jedan zahtjev za raspisivanje državnog referenduma nije prikupljen dovoljan broj potpisa.

Hrastovac Hrvoje Zekanović & mostovci opet su u želji za malo medijske pažnje izvodili nekakve cirkuse. Na njihovu žalost, iz dan u dan ih sve manje hrvatskih ljudi doživljava ozbiljno.