(VIDEO) Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner u izjavi za mnogobrojne medije osvrnuo se danas na sramotni govor mržnje Milanovićeve poslušne većine u najvišem predstavničkom tijelu hrvatskog naroda. A još je sramotnije da SDP-ov predsjednik Sabora Josip Leko na sve te uvrede uopće nije reagirao. Stoga, naši su sabornici odustali od proslave Dana Hrvatskog sabora.

Donosimo ključne poruke akademika Reinera:

O SDP-ovu licemjerju

U Saboru smo jučer i prekjučer svjedočili nečuvenom govoru mržnje izrečenom od najviših predstavnika SDP-a. Pritom SDP-ov predsjednik Sabora Josip Leko uopće nije reagirao! Takva situacija - obilježena stalnim izazivanjem podjela, mržnje i nedemokratskog ponašanja - ne može i ne smije biti prihvatljiva! Pogotovo ne u Saboru! I onda bismo trebali sudjelovati u proslavi Dana Hrvatskog sabora - dana kojeg izuzetno cijenimo, a kojeg je SDP ukinuo kao Dan državnosti? To je uistinu licemjerno - u tome nismo htjeli sudjelovati!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/sudjelovanje-na-svecanoj-sjednici-sab...

O oporavku gospodarstva

Pitate me za „imenovanje g. Nikice Valentića savjetnikom predsjednice RH“? Gosp. Nikica Valentić je ne samo vrhunski gospodarski stručnjak, nego i jedan od najuspješnijih hrvatskih premijera. Vrhunska je osoba koja može pomoći predsjednici RH u onom što ona misli najvažnijim i o čemu je mnogo govorila - izvlačenje Hrvatske iz ove teške gospodarske krize! To je apsolutno sukladno onome što mi želimo! Svjedočili ste jučer konferenciji za novinare koju je održao predsjednik Tomislav Karamarko gdje je iznio oris našeg gospodarskog programa. U zadnjoj je fazi izrade - radi se na provedbenim dokumentima. Svjesni smo da će se naša vlada suočiti s katastrofalnom situacijom u koju je ovu zemlju dovela aktualna vlast. Te ćemo provedbene dokumente pokazati za mjesec i po dana.

O Milanovićevu ignoriranju branitelja 

Samo ću reći ovo - da Milanović ima i malo odgovornosti, sastanak s braniteljima je trebao održati prije 220 dana!