Jučer je u saborskim klupama raspravljen Zakon o životnom partnerstvu istospolnih zajednica. Niz oštrih kritika izrekli su naši zastupnici na sadržaj ovog zakona, kojim, pojasnili su, vladajući dvolično skreću pozornost sa stvarnih problema u gospodarstvu. Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner jasno je poručio da se ovakvim zakonom duboko ugrožava ustavni poredak i vladavina prava! Na (ne)djelu je, dakle, (još jedna) SDP-ova obmana hrvatske javnosti. Dimna zavjesa za akutni nerad. I još jedan zakon koji se na silu želi progurati kroz ovaj visoki dom. A na mala vrata želi se istospolnim parovima omogućiti posvajanje djece.

Na neprovedivost ovog zakona upozorio je Reiner na nedavnoj konferenciji za novinstvo.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-obiteljskom-zakonu-ustavni-sud-je-pred-sdp-ovom-samovoljom-morao-braniti

Prenosimo ključne naglaske Reinerova izlaganja u Saboru: 

REINER: SDP vara narod!

Želim vrlo jasno reći da nismo protiv boljeg reguliranja odnosa između homoseksualnih osoba, ali smo protiv ovog zakona. Jer on to ne rješava, odnosno rješava, ali na potpuno neprimjeren način. Postavlja se načelno pitanje zašto vladajući uopće inzistiraju na njegovom donošenju u vrijeme kada imamo daleko veće probleme uslijed loše gospodarske krize, nezaposlenosti i sve većeg siromaštva. A sve ovo podjednako pogađa sve građane - i homoseksualne i heteroseksualne orijentacije. Vladajući, dakle, opet žele skrenuti pozornost javnosti s ključnih problema hrvatskog društva koje su upravo oni uzrokovali. Valjda žele da narod u žučnim prepirkama oko svjetonazorskih pitanja zaboravi katastrofalnu nesposobnost SDP-ove koalicije u rješavanju stvarnih društvenih problema.

Pravni kaos

Izigrava se izričita volja naroda izražena na referendumu o ustavnoj definiciji braka i krši jasna odredba Ustava, jer se omogućava sklapanje braka osobama istog spola, samo pod drugim nazivom. De iure se ne radi o braku, ali se de facto itekako radi! A brak nije i ne može biti tek puki pojam odnosno samo riječ. Ovaj će zakon stvoriti veliku pravnu nesigurnost i otvoriti mnogo pravnih nejasnoća, budući da materija zadire u nekoliko desetaka drugih zakona od kojih su neki organski. Stoga će zakon biti neprovediv i na to unaprijed upozoravamo!