Nakon najave družine „doktora Pernara“ da će zbog „malverzacija u Brodosplitu“ podnijeti kaznenu prijavu, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kratko je komentirao da su prijave način djelovanja Živog zida:

- Baš me previše i ne interesiraju, a što o tome misle građani, najbolje dokazuje pad njihova rejtinga. U 2-3 mjeseca izgubili su gotovo trećinu podrške, a na izborima u Ličko-senjskoj županiji nisu prešli prag. Dobili su 3.06 posto. Toliko o ozbiljnosti i relevantnosti Živog zida.

Naša Vlada provela financijski nadzor

Uopće se ne bojimo DORH-a, kako to insinuira Živi zid - dodao je:

- Upravo je ova Vlada provela financijski nadzor nad sredstvima koja su dana iz proračuna te o svemu upoznala DORH koji je neovisna institucija. Očekujemo da ispitaju nenamjensko trošenje novca koji je dala Vlada SDP-a. Prema Zakonu o trgovačkim društvima prvenstveno su odgovorni Uprava i Nadzorni odbor.

„Med i mlijeko“ SDP-a

Istaknuo je da je ova Vlada prisiljena rješavati probleme u brodogradnji koje je iza sebe ostavio SDP:

- Kad su 2012.-2013. ustvrdili da je dotad uloženih 5 milijardi kuna posljednje što država daje i da će nakon toga u brodogradilištima teći med i mlijeko, očito nisu govorili istinu! Već potkraj 2015. godine, pri kraju svog mandata, SDP-ova vlada izdala je novo jamstvo Uljaniku, no ono je nenamjenski potrošeno, kao što već rekoh, pa smo lani morali izdvojiti 916 milijuna kuna kako bi zaposlenici uopće primali plaće.

Potrebno je podvući crtu

To je ova vlada napravila - nastavio je Bačić - kako bi ostavila dovoljno vremena Upravi Uljanik grupe da izradi plan restrukturiranja i pronađe strateškog partnera, no pokazalo da se da kvalitetnog partnera nisu našli, a plan je napravljen aljkavo:

- Vlada sada provodi aktivnosti kako bi utvrdila je li moguća brodogradnja zasnovana na tržišnim principima ili Uljanik grupi slijedi stečaj. Bitno je da nastavak brodogradnje na tržišnim principima u konačnici ne košta više od stečaja.

Naša je Vlada napravila sve u svojoj mogućnosti za spas brodogradnje, ali je potrebno podvući crtu. Pričekajmo potpune podatke - zaključio je Bačić.