(VIDEO) Hrvatski sabor odbio je prijedlog oporbenog Kluba Glasa i HSU-a, kojima se „prišlepala“ družina Bernardića & Marasa, da zaključkom obveže Vladu da pokrene postupak revizije Vatikanskih ugovora.

„Amsterdamska“ & SDP - samo 27 ruku

Na veliku žalost Anke Mrak Taritaš, Nenada Stazića i njegovog sudruga Kreše Beljaka, koji čini sve kako bi pogazio HSS-ov slogan „Vjera u Boga & seljačka sloga“, ljevičarski politikanti uspjeli su prikupiti za svoj naum samo - 27 glasova!

No od već uobičajene bijede i nemoći ovog puta udružene Amsterdamske koalicije i SDP-a, daleko je zanimljiviji podatak da je prilikom glasovanja 9 zastupnika bilo suzdržano, a 67 protiv pokretanja postupka revizije.

HDZ jasan & odlučan od početka

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dok-je-nase-vlade-nema-revizije-vatikanskih-ugovora

Za razliku od predstavnika HDZ-a, koji su od početka rezolutno odbijali bilo kakvu pomisao o reviziji i sukladno tome glasovali protiv, nitko od samoproglašenih „suverenista“, „zaštitnika vjere“ i „velikih Hrvata“, naime, nije bio u sabornici u vrijeme glasovanja!

Nova navala grmojevštine

Na tu je činjenicu upozorio naš zastupnik dr. sc. Tomislav Sokol:

- Notorni Nikola Grmoja u Saboru je izvodio cirkus te po običaju vrijeđao, klevetao i lupetao besmislice. No osim što su takve navale mržnje, agresije i laži očito neodvojive od njega, one su danas imale i posebnu funkciju - da Most dobije izliku da napusti sabornicu i ne glasuje o Vatikanskim ugovorima!

Duboka podijeljenost Mostova kluba

Mostov klub, naime, duboko je svjetonazorski podijeljen unutar sebe - dodao je Sokol - i nastoji izbjeći svako glasovanje o ozbiljnim političkim pitanjima:

- Žele pred javnosti zadržati dojam kompaktnosti, ali i prevenirati mogući raskol. Podjednako tako, prisjetimo se, izbjegli su izjasniti se o Deklaraciji o BiH.

I sve bi to možda bilo nekako i razumljivo da istodobno ne glume „suvereniste“ i „Hrvatine“ te se svima nama usuđuju dijeliti lekcije o domoljublju i vjeri! - zaključio je naš zastupnik.

Pametnome dosta!

Glasovanje o reviziji Vatikanskih ugovora izbjeglo je još dvoje samoproglašenih „velikih Hrvata“ - Zlatko Hasanbegović & Bruna Esih. Ništa čudno s obzirom da se od njih ionako ni riječ ne može čuti o zločinima Armije BiH nad Hrvatima ili o bošnjačkom preglasavanju Hrvata i instaliranju Željka Komšića.