Očekivano, oporbeni zastupnici svih boja iskoristili su nastavak rada Hrvatskog sabora kako bi dijelili „moralne lekcije“ zbog prometne nesreće ministrice Gabrijele Žalac - od koje „bezuvjetno“ traže ostavku.

Nad moralom se nadvio Mrak

U ime Kluba zastupnika HDZ-a odgovorila im je Sunčana Glavak, podsjetivši sve „moraliste“ na daleko teža kršenja zakona od istekle vozačke dozvole, a nakon kojih pojedinim oporbenim čelnicima nije niti palo na pamet da podnesu ostavku. Koji licemjeri, počevši od Bernardića!

- Doista je nadrealno kada se i kolegica Mrak Taritaš usuđuje moralizirati, a na Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa češće je nego u svom dnevnom boravku! I ne spominjući prijašnje slučajeve, u ovom je trenutku u središtu nekoliko afera: „zaboravila“ je prijaviti stan, garažu, „zaboravila“ je prijaviti dobit od gotovo 80 tisuća kuna koju je sama sebi udijelila, honorare u Hrvatskoj gospodarskoj komori… Zbilja prava osoba za dijeljenje lekcija! - poručila je Glavak.

SDP - šampioni licemjerja!

Podsjetila je i na slučaj aktualnog predsjednika SDP-a, koji je kao saborski zastupnik 2016. uhvaćen pijan za volanom, sa skoro 1,0 promila alkohola u krvi!

- Sjećam Vas se, kolega Bernardiću, sjedili ste ovdje u Saboru. Bili ste tada i član Predsjedništva SDP-a, ali Vam nije na kraj pameti bilo podnijeti ostavku!?! Zaboraviti produžiti vozačku, to se može svakom dogoditi, tu nema namjere. Ali sjesti pijan i voziti automobil, to je namjera! I ministar kulture u Milanovićevoj Vladi Berislav Šipuš 2015. vozio je pijan. Je li podnio ostavku? Nije!

Zabranjeno je krasti iz tuđih vozila!

I mažnjavanje kazetofona iz automobila je protuzakonito - nastavila je Glavak, aludirajući na Krešimira Beljaka, možda i najvećega oporbenog „pravednika“ :

- I tu je bila jasna namjera, za razliku od neproduženja vozačke. Ljudi moji, pa zabranjeno je krasti iz tuđih vozila. Doduše, taj osuđenik se danas opravdava time da „nije provaljivao, nego samo pomagao otvarati automobile“. I on je prava osoba za dijeljenje lekcija!

SDP nagradio Bernardića & Sabu!

Navela je još nekoliko primjera „amnezije“ koja je zahvatila ljevicu: Jakovina, Zlatar Violić, Antešić, Merzel Lovrić, Radman, Sabo…

- Ministrica kulture u tadašnjoj Milanovićevoj Vladi kupovala je službenom karticom piće, hulahopke, kozmetiku... Bivši vukovarski gradonačelnik završio je iza rešetaka zbog pokušaja podmićivanja, a u međuvremenu ste ga nagradili mjestom predsjednika gradskog SDP-a! Kao što je i Bernardić nagrađen!

Namjera, a ne zaborav!

Može li se svakom od nas dogoditi da zaboravimo produžiti vozačku? Može. No voziti pijan, utajiti novac, trošiti javni novac, podmićivati, peglati kartice, obijati vozila… to nije zaborav, to je namjera! Stvarno ste prave osobe  za dijeljenje lekcija! - zaključila je Sunčana Glavak.