Karamarko jekazao da zna kako je ovo njihov maksimum da se može reći da oni rade najbolješto mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize. Kako ne pokazujudovoljno kvalitete, dovoljno inicijative i dovoljno energije da bilo štopozitivno naprave u ovoj državi, tako i ova poskupljenja.

Upitan smatrali da aktualna poskupljenja imaju određena opravdanja, jer su veće cijeneenergenata, odgovorio kako treba prestati govoriti o opravdanjima i vraćati sena rad prethodnih vlada, podsjetivši na najave iz SDP-a da se neće referiratina rad bivših vlada.

Karamarko jedogovorio kako nitko od nas nije očekivao da će oni do devetog mjeseca odHrvatske stvoriti od Švicarsku. To je nemoguće, nitko to nije očekivao, ali smosvi očekivali da počnu zaustavljati neke negativne trendove u hrvatskomgospodarstvu.

Kazao je kakoVladine prvotne ocjene da će godinu završiti s rastom BDP-a od 0,8 posto, da bise potom suglasila s padom od 2,1 posto smatra lažima.

„Njihovo jebilo da nađu mehanizme zaustavljanja, a cijelo vrijeme pokušava se medijskireći da nisu oni jadni krivi jer ništa drugo nisu mogli napraviti. Nije istina,oni su morali naći načina da se ovo ne dogodi, ovo je udar na standard našihljudi", kazao je Karamarko.

Na upit kojije HDZ-ov strateški cilj za jesensko zasjedanje Sabora, koje počinje sutra,odgovorio je da će se i dalje budno motriti što radi, odnosno ne radi ova Vladai koliko to uspješno, odnosno pretežito neuspješno radi i "ugrožavaegzistenciju naših građana".

Istaknuo jeda će HDZ sutrašnje aktualno prijepodne učiniti aktualnim "u svakomslučaju", intenzivirati svoj rad u Saboru i "pokušati zaustaviti ovobezglavo vođenje države".

Upitanrazmišlja li HDZ o Nikici Valentiću kao kandidatu za zagrebačkoggradonačelnika, Karamarko je odgovorio kako HDZ ima dosta kvalitetnih ideja potom pitanju, da će sigurno imati svoje kandidate za gradonačelnike velikihgradova, te da su sve varijante otvorene.

Na novinarskiupit je li po njemu Valentić kvalitetan kandidat za gradonačelnika Zagreba, odgovorioje kako o njegovoj kvaliteti svjedoči i činjenica da je kao premijer u ratnovrijeme održao hrvatsko gospodarstvo, te da ga smatra kvalitetnim kandidatom zagradonačelnika.