Slučaj lažnih SMS-ova koje su koristili Todorić, Mamić i njihovi odvjetnici nema veze ni s kakvim unutarstranačkim bitkama i nije unutarstranačka priča HDZ-a - naglasio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković:

- Pustimo da istraga dođe do kraja, da se složi cijeli mozaik, pa ćemo i znati što se stvarno dogodilo. Institucije će neovisno od politike ispitati čija je odgovornost, tko je uključen u sve ovo što očito nije bilo ispravno i pri čemu se najvjerojatnije kršio zakon. Treba utvrditi postoje li paralelne strukture i ljudi koji su zloupotrebljavali sustav.

Nadležna državna tijela - dodao je - dobro su reagirala i otkrila da je bilo zlouporaba:

- Neka se provede istraga i otkriju sve činjenice, a ako se utvrdi odgovornost, tko god da je u to bio uključen, treba ga strogo sankcionirati.

Neovisne institucije su nadležne

Na pitanje o „mogućim sankcijama“ za zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, Jandroković je odgovorio da “ovo nije neozbiljna tema da bi tako lagano bilo kome presuđivao i govorio o bilo kakvoj vrsti sankcija”:

- Ne želim govoriti o bivšem vodstvu i ne želim ništa prejudicirati, ovo su vrlo osjetljiva pitanja koja se tiču i nacionalne sigurnosti. Zato bilo kakva nagađanja ne bi bila ozbiljna. Postoje procedure, pravila i institucije koje se bave slučajem. Ne želim kazati bilo što što bi moglo zadirati u bilo čiju odgovornost. Nisam nadležan o tome govoriti, neovisne institucije su nadležne.

Vjerujem da imamo dovoljno kapacitirane službe da otkriju što se stvarno događalo, da utvrde odgovornost, ali nemojte očekivati od politike da bilo kome presuđuje - zaključio je Jandroković