(VIDEO) Još jedna nagla promjena mišljenja u SDP-u! Dosljedni samo u svojoj nedosljednosti i nesposobnosti, i ne čudi da su se predomislili i o izmjenama izbornog zakonodavstva!

Iako su još jučer na saborskom Odboru za Ustav tvrdili da bi zabrana bila ustavno suspektna, danas su na svoj prijedlog izmjena Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor u proceduru uputili amandman - pod pritiskom HNS-a - kojim bi se zabranilo kandidiranje ne samo osobama koje su osuđene za kaznena djela, nego i onima protiv kojih je podignuta pravomoćna optužnica!

Kontinuitet Kukuriku kriminala

Istodobno, ni Milanoviću ni Vesni Pusić ne smeta što će se HNS-ovac Andro Vlahušić ponovno kandidirati za dubrovačkog gradonačelnika premda je u Aferi Šipan jučer pravomoćno osuđen za zloporabu položaja i ovlasti! I premda je Uskok prekjučer objavio da je protiv njega pokrenuo istragu za Aferu Revelin, u kojoj ga se tereti da je oštetio gradski proračun za više od milijun kuna.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlahusic-sabo-lovric-merzel-ko...

Još gore, Vlahušić se - kako je sam priznao - želio povući iz politike, no na kandidaturu ga je nagovorila upravo Vesna Pusić. Stoga dvojac SDP-HNS i ne predlaže izmjenu Zakona o lokalnim izborima - na lokalnoj razini ne traži zabranu kandidiranja za osuđene ili pravomoćno optužene! Koje li hipokrizije!! Ništa im nije sveto.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dubrovnik-vise-nece-biti-talac-vl...

Licemjerno, nedosljedno, neprihvatljivo!

Taj nevjerojatni slučaj muljanja, licemjerja i prezira spram javnosti komentirao je potpredsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a (i član Predsjedništva naše stranke) Gordan Jandroković:

Da istodobno nemamo slučaj bivšega dubrovačkog gradonačelnika Vlahušića - kojem je jučer pravomoćno potvrđena presuda za kriminal i protiv kojeg je pokrenut još jedan sličan, novi postupak - možda bih i vjerovao u iskrene namjere SDP-a i HNS-a. No kako im vjerovati kada je Vlahušić ponovno njihov gradonačelnički kandidat?!

Dakle, s jedne strane predlažu da osobe koje su osuđene ili čak samo optužene ne mogu sudjelovati u političkom životu i biti saborski zastupnici, a s druge podržavaju Vlahušića koji je pravomoćno osuđen! A i još mu je niz drugi kriminalnih afera na leđima. To je licemjerno, nedosljedno i neprihvatljivo! To je sve dosta neozbiljno!