Saborski zastupnik i kandidat na listi HDZ-a za europske izbore dr. sc. Tomislav Sokol, predavač na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu, gostovao je u emisiji Novi Dan na N1 televiziji, gdje je komentirao vulgarno i divljačko ponašanje Nikole Grmoja, Mostova frustriranog gubitnika teške kategorije:

- To je ne znam već koji put prostački i primitivni ispad oporbenih zastupnika, najviše onih iz Mosta. Oni su to tempirali jer je to bilo posljednje glasovanje prije europskih izbora. Prljavi igraju prljavo - ništa iznenađujuće. Grmoja je prostački vrijeđao predsjednika Hrvatskog sabora, što je uistinu teško otrpjeti.

„Frajeri“ koji kmeče i nariču

Pojedini zastupnici oporbe ridikulizirali su političku scenu zbog dnevnopolitičkih poena - nastavio je Sokol:

- Pritom je zanimljivo da ti isti koji u Saboru uvijek započinju svađu kmeče, nariču i kukaju ako im se oštrije uzvrati. Mi se trudimo govoriti argumentirano i konkretno, ali ne možete to uvijek uspjeti kada vas neprestance vrijeđaju.

Grmojevštinom do poraza u Metkoviću

Nikakvim poslovnikom ne možete spriječiti neprimjereno ponašanje saborskih zastupnika:

- Tu nije uvijek riječ o strasti ili samo o manjku odgoja, zna se tko koga često ide vrijeđati i provocirati. Kod nekih oporbenih zastupnika nije riječ o ekscesu, već je to standardna metodologija. Hrvatski građani neće imati koristi od toga. A na duže staze ni Most: pa upravo je Grmojino agresivno prostaštvo bio jedan od ključnih razloga zašto je Most izgubio u „rodnom“ Metkoviću!

HDZ odgovorno vodi državu, najjača smo stranka i jedna od rijetkih ozbiljnih. Opozicija je u rasulu, i jedina im je šansa završiti u medijima tako da prave cirkus - zaključio je Sokol.