U Splitu je održana konferencija pod nazivom - „Što poduzetnici očekuju od nove vlade“. Na konferenciji je, među inima, sudjelovao naš saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević - koji je izlagao o teškom stanju u gospodarstvu - za što je odgovorna nesposobna vlada na odlasku. Te iznio ključne točke našeg programa za gospodarski preporod Hrvatske. A SDP-ovo jeftino politikantstvo o „rastu“ „tumačio“ SDP-ov Gordan Maras, pritom zaboravljajući da svaki tjedan nestaju tisuće radnih mjesta. 

Donosimo ključne poruke Domagoja Ivana Miloševića:

O SDP-ovu sindromu neznanja

Gospoda iz SDP-a su 2011. preuzela državu - nakon što smo tehnički izišli iz recesije. Pad je bio u Europi i zapadnom svijetu 2009. i 2010., a nakon toga se događao oporavak pa se tako dogodio i u Hrvatskoj. U dva je kvartala, naime, zabilježen porast BDP-a. Prvi pak potez SDP-ove vlasti bio je podizanje PDV-a s 23 na 25 posto - što je bilo katastrofalno i vratilo nas u recesiju. SDP-ova vlast nije, nadalje, iskoristila mogućnosti koje pruža članstvo u Europskoj uniji. Rezultat takvih katastrofalnih poteza vlade na odlasku je gospodarski pad od 3,5 posto. I onda se oni hvale minimalnim rastom, a za vrijeme njihovog mandata BDP je ukupno pao 3 posto. Zašto se ne uspoređuju s drugim državama srednje Europe, koje su nastavile rasti, poput, recimo, Češke?! Danas imamo više od 80 000 ugašenih radnih mjesta i oko 100 milijardi kuna novog duga! Nezapamćeno je u povijesti Europe da netko uspije tako povećati dug. 

O mukama po deficitu

Nakon poteza vlade da povećavanjem poreza pokuša spasiti proračun na rok od godinu dana došlo se do toga da građani manje troše, a poduzetnici manje ulažu. To je, nažalost, dovelo Hrvatsku do deficita i velikog javnog duga. U protekle četiri godine nismo vidjeli ni ključne reforme ni barem jednu kapitalnu investiciju. Zahvaljujući nesposobnoj vladi - plaćamo najveće kamate poslije Grčke. Zaposlenost pada. Kreditni rejting je „smeće“. Hrvatska je u dolini suza i prikovana na samom europskom dnu! 

O stvaranju poduzetničke klime

HDZ i Domoljubna koalicija pobijedit će na izborima, a naša će vlada iskreno podupirati privatni sektor - male i srednje poduzetnike. Tako ćemo povećati zapošljavanje! Hrvatskoj nedostaju tijela u kojima će sjediti predstavnici poduzetnika s predstavnicima vlasti. Novi val zapošljavanja očekujemo upravo u privatnom sektoru. U proteklih godinu i pol pripremali smo gospodarski program - zajedno s  vodećim europskim stručnjacima. Slušali smo kako su prolazili tranziciju, primjerice, u Slovačkoj.

O gospodarskom preporodu

Reforme ne znače bolne rezove. HDZ je protiv toga da ljudi završavaju na cesti. Hrvatsku ćemo reorganizirati u svim segmentima - počevši od smanjenja broja ministarstava. Hrvatska treba jako gospodarstvo! Depolitizirat ćemo (i) javna poduzeća. Razumijem stavove i frustracije poduzetnika. Reformama ćemo urediti što je dužnost lokalne, a što državne samouprave. Spojit ćemo gruntovnicu i katastar. Brza rješenja za poduzetnike. Prilagodit ćemo obrazovanje potrebama gospodarstva. Nećemo „siliti“ poduzetnike - motivirat ćemo ih! Program HDZ-a i Domoljubne koalicije nudi, između ostalog, i reindustrijalizaciju. 

Konferenciju u cijelosti možete pogledati na linku:

http://www.slobodnadalmacija.hr/SD-VIDEO/tabid/413/articleType/ArticleView/articleId/304018/Default.aspx