Iznoseći stajalište Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, naša Sunčana Glavak pozvala je kolege Hrvoja Zekanovića (Hrast) i Milorada Pupovca (SDSS) da se - skuliraju!

Etiketiranje & govor mržnje

- Učestalo govorimo o potrebi odgovornosti za javno izgovorenu riječ. Zekanović i Pupovac, nažalost, svojim neprimjerenim istupima nisu držali do političkog odgovornog ponašanja. Javni prostor je postao premrežen etiketiranjem, niskim diskvalifikacijama, prozivanjem drugih i drugačijih te govorom mržnje. Zašto to neki zastupnici čine, zašto produbljuju podjele, zašto gube razboritost?

Govor mržnje trebali bismo zajednički osuditi. Djelovanje političkih aktera moralo bi biti usmjereno na promicanje dostojanstva svakog čovjeka, a ne na raspirivanje mržnje i nesnošljivosti. Kao da sami ne držimo do najviših vrijednosti: odgovornosti, poštivanja, razumijevanja - zaključila je Glavak.

PUPOVAC vs. ZEKANOVIĆ

Podsjetimo, u sinoćnjoj raspravi o referendumskim inicijativama Pupovac je nazvao Zekanovića i njegove pristaše "neostvarenim, neiživljenim pederima u moralnom i svakom drugom smislu riječi", a Zekanović je pak danas uzvratio da mu je „žao što Pupovac zajedno sa svojim istomišljenicima nije 1995. na traktorima pobjegao u Beograd“.