Karamarko je kazaoda ako mi kao stranka kažemo da tražimo gradnju Pelješkog mosta, da se nađusredstva, onda je to stav svakog člana HDZ-a, ako kažemo da smo protivratifikacije ovog sporazuma s BiH, onda očekujem da će svi članovi podržatiupravo takav stav.
Dodao je kako ne zna što nas, kao članove iste stranke, povezuje ako imamorazličite stavove o nekim krucijalnim pitanjima.

Novinare jetakođer zamolio da ga više ne pitaju o Jadranki Kosor, a pogotovo ne o njenimbroševima.
Poručio je da ako su tema broševi, kad stranka bude imala dovoljno novca,stranka će kupiti kamion broševa, nije u tome problem. Problem je u tome da lise podržavaju stavovi stranke, da li se radi za korist stranke ili se jošuvijek liječe frustracije zbog izgubljenih unutarstranačkih izbora.

Na pitanjepredstavljaju li za njega osobno poraz rezultati jednog medijskog istraživanjaprema kojima 29 posto HDZ-ovaca daje podršku premijeru Milanoviću, Karamarko jeodgovorio protupitanjem: "Zašto bi to bio poraz?"

Ustvrdio jekako je apsurdno o tome razmišljati. 29 posto članova HDZ-a se možda nada i svibi htjeli da Vlada uspije te kako bi volio da je potpora i veća.
Dodao je, međutim, kako Vlada neće uspjeti jer je nesposobna, nekvalitetna inaprosto ne može uspjeti.

Kazao je kako je česti problem takvih anketa njihova neautentičnost.