„Mislim da je on doista dužan ispriku. Ne znam kakve su se to kod njega mijene i promjene dogodile da je on postao europejac. Morat će se dokazivati na tom putu ka EU, prije svega preko slučajeva velikosrpskih ambicija i pretenzija prema hrvatskom teritoriju i njegovoj ulozi u tome“, rekao je Karamarko novinarima u Hrvatskom saboru.

Neosporno je da gospodin Nikolić ima jednu, rekao bih četničku prošlost, ustvrdio je Karamarko. „Znamo što taj termin 'četnik', 'četnički vojvoda' podrazumijeva – pretenzije na hrvatski teritorij“, naglasio je dodavši kako je Nikolić osim toga i ratovao na hrvatskom teritoriju. „Ostala je nerazjašnjena situacija oko Antina i njegove uloge u tome. Prema tome puno toga je 'ali'“, rekao je čelnik HDZ-a .

Na pitanje bi li hrvatski predsjednik Josipović trebao ići na inauguraciju Karamarko je ustvrdio kako postoje neki preduvjeti koji bi trebali biti zadovoljeni prije tog dolaska.

Novoizabrani predsjednik HDZ-a također je, na novinarski upit, komentirao i pad BDP-a rekaši kako su to na žalost normalni trendovi, a vladi je najavio svoju podršku „u svemu što je korisno“.

„Vidjet ćemo kako će dalje ići. Mi pripremamo upravo naše ekspertne skupine pa ćemo pokušati izići s nekim našim programima i prijedlozima“, rekao je Karamarko.

„Udar na standard naših građana je najlošije što nam se može događati. Možemo se baviti velikim političkim temama, ali ako kvaliteta života ne bude na zadovoljavajućoj razini ne znam što vlada više može ponuditi“, poručio je čelnik HDZ-a.