Kada god se nađe u problemima, premijer pribjegava istome ispra(z)nom, dosadnom štosu - pokušava skrenuti pozornost javnosti i prebaciti krivnju na druge. Optužuje ih i vrijeđa. Riga vatru i sipa žuč. SDP je rastočen kriminalnim aferama, no Milanović danas sa sjednice Vlade „poručuje“ da se na euroizborima „bira između dva svijeta - između reda i zakona te kriminala i bezakonja“. A taj drugi svijet, kaže, sačinjava „naša politička konkurencija“. 

Na nove premijerove besmislice odgovorio je član Predsjedništva HDZ-a (i potpredsjednik našega saborskog Kluba zastupnika) Gordan Jandroković. Donosimo je u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Premijer u panici!

Predsjednik Vlade je očito u panici zbog velikih političkih, pa i kazneno-pravnih problema koje ima njegova stranka. Stoga ponovno daje potpuno neprimjerene i ružne izjave - opet pozivajući na podjele među hrvatskim građanima. Usuđuje se govoriti o „dva svijeta“ u trenutku kada se potvrđuje da su mnogi visoki dužnosnici SDP-a u zlouporabi položaja, u sukobu interesa, a neki od njih i u mogućim kriminalnim aktivnostima! 

Gubitak kompasa

Podsjetio bih na slučajeve Lovrić Merzel, Sabo, Jakovina, Antešić, Šegon... A sada je sve kulminiralo s ministrom financija koji je pod ozbiljnim sumnjama za kriminal. Svi navedeni su SDP-ovci. Dakle, u takvoj situaciji napadati druge može samo čovjek koji je potpuno izgubio kompas, koji je izgubio osjećaj za realnost i koji nije više kadar upravljati samim sobom, a kamoli strankom, vladom ili državom. SDP i Milanović su pred potpunim krahom.

Interesni sukobi

Kakva će pak sudbina snaći Milanovića, hoće li ostati na čelu Socijaldemokratske partije ili ne, to je njihova unutarnja stvar. No očito je među njima došlo do žestokih političkih i interesnih sukoba. Više ni najmanje ne kontroliraju situaciju - vode rat do istrebljenja. Ponovno napominjem da se ovdje ne radi samo o političkim sukobima, nego i o ozbiljnim sumnjama u kriminal - s naglaskom na predstečajnim nagodbama.