Umjesto argumenata i inteligencije, oporba koristi fizičku silu. Takvo neprimjereno ponašanje sasvim sigurno nije put da se ostvari bilo kakav politički rezultat, što im pokazuju i istraživanja! - komentirao je predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jučerašnji prekid saborske sjednice nakon što je 11 oporbenih zastupnika „okupiralo“ govornicu.

Izgredi umjesto sadržaja

Građani zacijelo - dodao je - neće imati razumijevanja za takav način „rada“, koji se više temelji na uvredama i nedoličnim komentarima, nego na ozbiljnoj i sadržajnoj raspravi:

- Sabor nastavlja s radom, i nadam se da takvih besmislenih incidenata više neće biti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-hdz-kontinuirano-povecava-prednost-jaci-smo-od-sdp-i-zivog-zida-skupa

Zakon o udžbenicima i …

Što se pak tiče prijedloga zakona o udžbenicima, najavio je da će na dnevni red biti uvršten ovog petka, a idućeg tjedna raspravljen:

- Očekujem da će biti prihvaćen 14. prosinca, posljednjeg dana ovogodišnjeg zasjedanja. Nisam osjetio, kako pitate, da je HNS digao „buru“ oko tog zakona, nego samo da im je to važno. Dogovorili smo se, kao i mnogo puta do sada. Moramo razmišljati o poboljšanjima obrazovnog sustava kako bi djeca spremnija izlazila na tržište rada.

… model za besplatne udžbenike

U vezi s besplatnim udžbenicima, Jandroković je ponovio da je s HDZ-ovim koalicijskim partnerima dogovoreno da se iduće godine pronađe model koji će osigurati da ih učenici dobiju:

- Rano je govoriti o modelu, ali postigli smo politički dogovor i toga ćemo se držati.

Oporbeni ignoranti

Jandroković je također naglasio da oporbeni kritikanti "ne žele slušati brojke":

- Ne žele registrirati da imamo gospodarski rast od 2,8 posto u ovom kvartalu i da će na razini godine biti blizu tri posto. Ne žele registrirati da rekordno smanjujemo javni dug i da smo umjesto deficita prvi put u povijesti imali suficit proračuna, da smo imali najbolju turističku sezonu, da nam je porastao kreditni rejting....

Ne žele registrirati ni da smo ovih dana podigli minimalnu plaću na 3.000 kuna, a preuzeli smo Hrvatsku kada je ona iznosila manje od 2.500 kuna - zaključio je Jandroković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-povecala-minimalnu-placu-na-3000-kuna-neto