Ni u „trećoj rundi“ jučerašnjeg aktualca slučajni premijer slučajne vlade i njegovi ministri nisu u Saboru mogli naći suvisle odgovore na argumentirana pitanja i kritike naših zastupnika. Na tapetu su bile sramežljive reakcije vladajućih na srbijanske provokacije, neobjašnjiva monetizacija autocesta, suspektna prodaja rapskog Imperiala te katastrofalno stanje u kulturi.

Akademik ŽELJKO REINER: Hrvatima se nećete moći opravdati!

G. predsjedniče Vlade, Beograd s jedne strane traži potporu za ulazak u EU, a s druge krajnje neeuropski čini sve da podijeli i asimilira Hrvate u Srbiji. Najnoviji primjer - srbijanski predsjednik Nikolić bunjevačkim je Hrvatima donirao udžbenike na ćirilici. Zašto ste na takav nasrtaj na manjinska prava Hrvata u Srbiji odgovorili vrlo bojažljivo i mlako, ustvrdivši tek da to nije „baš najkorektnije“? 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-zahtjev-bruxellesu-zastit...

http://hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/josipovic-i-milanovic-presucuju-nov...

Zašto niste reagirali ni na govor patrijarha Irineja u Pakracu? Poglavar Srpske pravoslavne crkve došao je iz Beograda te izjavio da je ondje ubijeno 19.000 nevine djece i da je tragedija to veća jer je „kršćanska ruka odrubila mnogima glave“. Potom je pozvao katolike da pokažu bar malo pokajanja. Zašto na to, ponavljam, nitko iz Vlade nije reagirao?! Naravno da se sada možete u Saboru prepucavati svojim verbalnim bljeskovima, ali ostaje istina da niste reagirali - a na to Vas obvezuje dužnost koju obnašate. Hrvatskom se narodu nećete moći opravdati.

GORAN MARIĆ: Gdje su analize opravdanosti monetizacije?!

Pitanje upućujem predsjedniku Vlade. Zakonom o koncesijama propisana je izrada studije opravdanosti davanja koncesija i procjena njene vrijednosti. Člankom 12. tog zakona propisano je da studija mora sadržavati procjenu financijskih učinaka za RH, ekonomsku i pravnu analizu te analizu javnog interesa.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-monetizacija-kukuriku-rasprodaje-b...

Gdje je studija opravdanosti?! Gdje je procjena financijskih učinaka?! Tko ih je izradio?! Koliko je to plaćeno?! Je li uopće plaćeno?! Na temelju čega ste odlučili da je ekonomski opravdano dati autoceste u koncesiju?! Gdje je analiza javnog interesa?! Ništa od svega toga niste učinili.

JASEN MESIĆ: Ministarstvom kulture protiv kulture!

Pitanje ministrici kulture, gospođi Zlatar Violić. Kada RH s 4,5 milijuna stanovnika ulazi u EU - integraciju od 500 milijuna ljudi - onda bi kulturna politika morala biti jedan od prioriteta svake vlade. No stanje u našim institucijama u kulturi izuzetno je loše, a s povlačenjem sredstava iz EU se kasni ili ne uspijeva. Gotovo da nema kazališne kuće bez sukoba, bez skandala s imenovanjem vodećih ljudi. Na sudu su pali i zakoni vezani za Dubrovačke zidine - zakoni koje ste zbog stranačke pripadnosti skupa s gradonačelnikom Dubrovnika predložili u ime ministarstva. Kako je to moguće?! 

JOSIP BORIĆ: Prodajete sudbine zaposlenika!

Poštovani premijeru, aktualna vlada ne bira što će rasprodati. Nakon Croatia osiguranja, HPB-a, na red je došlo i hrvatsko državljanstvo, luke, autoceste, stotine nekretnina, pa i Goli otok sa svojom mračnom prošlošću. Za ovakvu vladu - očekivano; za građane - prevara. SDP-ova vlada odlučila je eto prodati i rapski Imperial Rab. I to u potpunoj tajnovitosti!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/koji-se-interesi-kriju-iza-skandaloznih-...

Već 6 mjeseci nitko od mjerodavnih ne želi javnosti dati informaciju koliko je točno ponuda pristiglo. Pitam Vas jeste li kao predsjednik Vlade spremni prekinuti ovu netransparentnu igru ili ćete prodati Imperial zajedno sa sudbinama 280 zaposlenih? Ako vam je stalo do građana i do njihove sudbine, zaustavite sve dok je vrijeme! Jer uskoro će biti prekasno.