Hoće li policija postupiti po službenoj dužnosti i pozvati ministra Miljenića na obavijesni razgovor nakon što je cijela javnost vidjela snimku na kojoj ministar zapošljava - na ulici? - pitao je naš sabornik Josip Borić ministra policije Ostojića. On je, naime, u raspravi o izvješću o obavljanju policijskih poslova u 2014. kazao da se u prošloj godini smanjio broj kaznenih prijava koje se gone po službenoj dužnosti te se „povećao broj razriješenosti takvih djela“. Stoga je naš sabornik ministra podsjetio na Miljenićeve riječi sa spomenute videosnimke - „sve će to biti naši“.

Borićev istup možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Zapošljavanje partijskog kadra

U medijima je osvanula snimka ministra Miljenića - koji s jednim gospodinom razgovara o zapošljavanju članice SDP-a. U tom razgovoru ministar kaže da će se raspisati „natječaj za zapošljavanje 150 pravosudnih policajaca“, od kojih će „svi biti naši“. Pod to „naši“ vjerojatno smatra članove ili simpatizere SDP-a!

Javno i bez srama

Jesu li se stekli uvjeti da policija postupi po službenoj dužnosti - ili imate možda saznanja da je policija već tako postupila - i pozvala ministra na obavijesni razgovor?! Da ga pita što je on to mislio kad je govorio „naši“ i otkloni sumnje. Ili je Vama normalno da ministar javno - bez imalo srama - uhljebljuje?! Smatram da bi policija trebala postupiti po službenoj dužnosti - jer sve upućuje na sumnju da će natječaj biti namješten!