Nevoljama za Imunološki zavod još uvijek nema kraja - i to samo „zahvaljujući“ dokazano nesposobnoj Milanovićevoj vladi. Unatoč tome  što je Visia Croatica - zahvaljujući uplati 15.000 građana - ispunila sve uvjete za kupovinu Imunološkog zavoda - iz Banskih dvora još nikakvog odgovora. Stoga je danas Klub zastupnika HDZ-a zatražio stanku, a uime Kluba izlagao je sabornik Ivan Šuker.

Šukerovo izlaganje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Sinonim za jedan neuspješan mandat

Ne znam koji već put u zadnjih godinu dana raspravljamo o Imunološkom zavodu koji će postati sinonim za „rad“ Milanovićeve vlade. Jer, ako su institucije u koje je ova vlada imenovala ljude dale zeleno svjetlo za budućnost Imunološkog zavoda, onda je pitanje zašto to vlada politički nije izvršila. Dva su, naime, razloga: ili se Imunološki zavod čuva za nekoga ili pak ova vlada nema političke hrabrosti donijeti odluke! Samo kad pogledate kvalifikacije zaposlenika - onda vidite da je ta tvrtka pokazni primjer za ostale. A ministar Varga je pun hvalospjeva o „reformi zdravstva“, dok se Imunološki ne spominje - ni slučajno! 

SDP-ov sindrom jeftinog populizma

Koliko je potrošeno novca za neuspjelu monetizaciju ili isto tako neuspjelu privatizaciju HPB-a, mogao se „staviti na noge“ Imunološki zavod. Vladajući su spremni davati jamstva za neke privatne banke po privatnim linijama i ulaziti u projekte koje ne znamo kako će završiti, te sve platiti novcem poreznih obveznika, dok za projekt za koji su hrvatski građani zainteresirani nisu pak spremni izdvojiti novce. A kada se približe izbori, Vlada će već naći neko populističko rješenje.