HDZ je spreman za izbore kad god oni bili, odgovaraju nam svi termini - počevši od sutra! - istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner gostujući sinoć u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“. Govorio je, među inim, o arogantnom, bahatom i nepristojnom Milanovićevom komuniciranju, paradoksu SDP-ove vlade o (ne)zaposlenosti, premijerovim prozirnim doskočicama, nesposobnoj vladi koja odbija sve HDZ-ove konstruktivne prijedloge i kasnije predstavlja kao svoje ideje…  

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-milanovicevo-pismo-ruganje-pre...

Prenosimo ključne poruke akademika Reinera, a međunaslovi su urednički:

Milanovićevo neprimjereno …

Cijela priča Milanovićevog neprimjerenog ponašanja prema predsjednici ima svoj početak - u izbornoj noći odbio je ili zaboravio joj čestitati. No, primjerice, kada je izabran grčki premijer, odmah mu je čestitao! Milanović nije čestitao predsjednici svoje države ni na inauguraciji. Predsjednica RH nije netko koga se poziva na način da „može svratiti na sjednicu vlade“, a takav je bio Milanovićev ton i poziv! A onda je rekao „složite svoje prijedloge“ vezano za gospodarstvo - to nije primjeren odnos!

… bahato i arogantno ponašanje

Predsjednica RH nije iskoračila iz ustavnih ovlasti kada je zatražila sazivanje sjednice vlade. Kad predsjednici odgovorite na arogantan, bahat i nepristojan način kao Milanović, onda se, naravno, dobije odgovarajući odgovor. Milanović je premijer države koja je u gospodarskom rasulu i trebamo staviti glave skupa kako bismo izvukli Hrvatsku iz krize, ali on to još uvijek nažalost ne shvaća! Predsjednica je predsjednica svih građana Hrvatske, ali treba joj dopustiti da obnaša svoju dužnost! 

Prvo odbiju, a onda predstave kao svoje! 

SDP-ova vlada odbija apsolutno sve naše amandmane i vrlo konstruktivne prijedloge koji ispravljaju njihove greške - samo zato jer smo ih mi predložili. A onda se mjesec ili dva kasnije greške poprave, ali kao prijedlog vlade! Niz prijedloga koje smo dali i potpisali ne dolaze mjesecima i mjesecima na dnevni red Sabora. Štoviše, stavljaju se na kraj dnevnog reda! Vrlo jasno smo više puta rekli: Da ova vlada ima ikakvu odgovornost prema hrvatskim građanima, odavno bi dala ostavku! HDZ je spreman za izbore kad god oni bili, nama odgovaraju svi termini počevši od sutra!   

Jeftini trikovi s doskočicama

Prije godinu dana sam postavio vrlo konkretno pitanje Milanoviću o tome što namjerava učiti po pitanju depopulacije Hrvatske. Nemamo ni pronatalitetnu niti demografsku politiku, a on je tada uz niz doskočica odgovorio da se na tome radi i da će se ta strategija napraviti do kraja 2014. godine. Budući da se nije napravila - kao i mnoga druga obećanja - na prošlom sam ga aktualcu pitao što je s tom strategijom? A u Milanovićevu odgovoru nije bila ni spomenuta strategija, nego sam dobio salvu doskočica koje nisu imale nikakve veze s mojim pitanjem!  

Nelogične Milanovićeve obmane

Milanovićeve tvrdnje da broj zaposlenih raste nisu točne, jer taj broj pada kao i nezaposlenost. To je taj paradoks koji se objašnjava isključivo činjenicom da deseci tisuća mladih ljudi odlazi u inozemstvo!