U Saboru se jučer burno raspravljalo o rebalansu državnog proračuna za ovu godinu. Nepovlačenje novca iz EU fondova, rastjerivanje investitora, konstantni pad BDP-a i rast nezaposlenosti... rebalans proračuna - koji se donosi na samom kraju godine - samo je još jedna potvrda nesposobnosti i neznanja SDP-ove vlade. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rebalansom-je-vlada-samo-legalizir...

Josipovićeva gromka šutnja

SDP-ov predsjednički kandidat, dakako, nema što reći ni o smiješnom rebalansu proračuna. Ima tona - nema sadržaja. Ne bi se štel zamerit!

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker oštro su pak kritizirali ove očajničke poteze kojima Milanovićeva i Josipčovićeva diletantska družina nastoji u prividnoj financijskoj stabilnosti dočekati kraj godine. 

REINER: Državne financije su preminule!

Tri tjedna prije zatvaranja državne riznice nameću mi se dva pojma - mrtvozorstvo i obdukcija. Raspravljamo li ovdje o tome je li pacijent umro, pa mrtvozorstvom pokušavamo samo to potvrditi, ili se radi o obdukciji kojom želimo ustanoviti zbog čega je taj naš pacijent preminuo? A državne su financije preminule zaslugom SDP-ove vlade.

Epidemija muljanja

Državne su financije, ponavljam, umrle i bojim se da ste se, g. Lalovac - kada se već usuđujete pričati o nekakvim pozitivnim trendovima - zarazili nerazumnim i ničim utemeljenim optimizmom ministra Grčića, koji nas već tri godine uvjerava da tek što nije došao oporavak, da samo što nam nije bolje, a zapravo govorimo o katastrofalnoj situaciji kojoj ovdje sada samo želimo dati pravo ime.

ŠUKER: Vlada će ostati zapamćena po rekordnom deficitu!

Hrvatska će ove godine imati pad BDP-a i povećanje nezaposlenosti. Također, imat će i deficit od 19 milijardi kuna, a s ovim odgodama plaćanja duga u zdravstvu u iznosu od oko 2 milijarde on će porasti na 21 milijardu kuna. I to je ono po čemu će u ovoj godini ostati upamćena SDP-ova vlada.

Europska je komisija bila poprilično blagonaklona prema Vladi RH u svojim dosadašnjim izvješćima. Ako definitivno uvidi, međutim, da ova vlada nije u stanju provesti ono što je sama napisala da će učiniti, krajnja mjera može biti da nam se suspendiraju sredstva EU.

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sdp-ova-vlada-nas-vodi-do-zastrasuj...