Naš saborski zastupnik Gordan Jandroković se danas - pored komentara o Josipovićevoj političkoj reaktivaciji - osvrnuo i na recentna događanja u Savskoj gdje branitelji mjesecima i po kiši i po suncu prosvjeduju ispred „svog“ ministarstva da bi zaštitili vlastito dostojanstvo i dostojanstvo Domovinskog rata. 

S braniteljima treba razgovarati

Ministar Matić sada, naime, traži da se predsjednika Udruge stopostotnih HRVI Domovinskog rata Đuru Glogoškog iseli iz kuće u Zaprešiću koja je namijenjena za invalide Domovinskog rata, pri čemu koristi vrlo ružnu retoriku.

Jandroković je istaknuo da je Milanovićeva vlada glavni krivac svih događanja jer ne komunicira s braniteljima koji prosvjeduju onako kako bi trebalo. 

- Mnogo puta govorili smo o onome što se u Savskoj događa - naša potpora braniteljima i dalje stoji. Razlog za sve ovo što se događa je neargumentirana i neadekvatna reakcija SDP-ove vlade. Ona na neodgovarajući način komunicira s braniteljima i sve je to dovelo do ovoga što danas imamo. 

Matićev čudan smisao za humor

Sramotnu Matićevu izjavu da „neće nastaviti plaćati pokretne sanitarne čvorove“ i da „sad neka idu na račun HDZ-a“, Jandroković uopće nije htio komentirati. Kratko i jasno je upozorio da Matić nastavlja ružno govoriti o invalidima Domovinskog rata.

- To je još jedan od ružnih poteza ministra Matića - njegova je komunikacija prema braniteljima potpuno neprimjerena. Matić ima vrlo čudan smisao za humor i na vrlo ružan način govori o ljudima koje bi trebao predstavljati. Uopće ne želim komentirati takve izjave.