Naša saborska zastupnica Sunčana Glavak u izjavi za Novu TV osvrnula se na niz novih populističkih i predizbornih Vladinih mjera i zakona. U Središnjici HDZ-a argumentirano je istaknula da se u tri ili četiri tjedna ne može promijeniti stvarnost, jer da je SDP-ova Vlada imala znanja i ozbiljne namjere - to je mogla učiniti u protekle četiri godine!

Izjavu zastupnice Glavak donosimo u nastavku: 

Opet plaćaju građani!

Ne znamo koliko je zakona Vlada uputila u zakonsku proceduru, kao ni točan datum zasjedanja Sabora. Prema Ustavu to je 15. rujna, međutim o tome će odlučiti SDP-ova većina. Ono što još ne znamo je kada će biti izbori. Ono što znamo je da su najavljene mjere temeljene na novim zaduživanjima, a nije provedena nijedna ozbiljna reformska mjera i da će to sve platiti hrvatski građani u idućoj godini! Sve je to podcjenjivanje građana i novi život na dug! Da su imali znanja i ozbiljne namjere, to su mogli učiniti protekle četiri godine. Govoriti da se nešto može promijeniti u tri ili četiri tjedna apsolutno je neodgovorno! To ne čini nijedna vlada na svijetu. U tri ili četiri tjedna ne može se promijeniti stvarnost - da su građani zaduženi i lošije žive, da je Hrvatska zaduženija! Apsolutno je neodgovorno govoriti da se nešto u nekoliko tjedana može promijeniti što se nije uspjelo u mandatu od četiri godine. 

Ad hoc zakonska rješenja!

Poučeni onim što se događalo u Hrvatskom saboru, Vlada bi poslala zakone u proceduru, nakon toga bi sama intrvenirala amandmanima na vlastite zakonske prijedloge - jer su toliko loše bili napravljeni. Prisjetimo se samo koliko puta je Ustavni sud srušio zakone koji su bili apsolutno nekvalitetno napravljeni. Ono što je bila loša i nedemokratska praksa u ovom sazivu Hrvatskog sabora - po čemu će Vlada ostati upamćena - da je većina zakona donošeno po hitnoj proceduri! To je rezultiralo ovakvim stanjem! Zakoni su se vraćali na početak, Vlada bi poslala nešto na proceduru a nakon toga sramotno intervenirala sama s dvadesetak ili više amandmana - gotovo mijenjajući meritum vlastitih početnih prijedloga zakona!