I prof. dr. Miroslav Tuđman danas se u Velikom Trgovišću očitovao o SDP-ovu predizbornom igrokazu - o nelegalnom, zaplotnjačkom sazivanju sjednice radne skupine saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Odbora kojim predsjeda, a da ništa o toj „sjednici“ nije znao.

Možete li komentirati današnje napise da se dio članova Odbora sastao bez Vašeg znanja? Kako je to zapravo moguće? I možete li komentirati njihovu „analizu“ da je u SOA-i bilo nezakonitog zapošljavanja dok je njen ravnatelj bio Karamarko?

To je još jedan dokaz da vladajuća koalicija ne poštuje ni pravila igre koja je sama propisala novim saborskim poslovnikom. Jer se prema njemu ni radna grupa, a ni Odbor, ne može sastati bez predsjednika, a to sam u ovom slučaju ja. Činjenica je da smo kolega Dragovan i ja dogovarali sastanak grupe za kraj ovog tjedna, no oni su od premijera dobili partijski zadatak da se to mora odraditi jučer, pa su nasilno održali sastanak. S time su prekršili ne samo propisanu proceduru, nego i odluku da se s nalazima neće ići vani sve dok se ne usvoje na Odboru s obzirom da se radi o klasificiranim podacima. Pritom je još gore to što njihovi „zaključci“ uopće ne odgovaraju činjeničnom stanju. Jedno što nikakvih enormnih ni zapošljavanja ni transfera iz jednog sektora državne uprave u drugi nema - to se svodi na nekoliko slučajeva - drugo što je sve bilo rađeno po zakonu. U krajnem slučaju, takvi transferi i danas su predviđeni zakonom.

Možete li potvrditi da se radi o sedam osoba? Jesu li te brojke točne?

Jesu, točne su. I sve su te osobe prošle propisanu proceduru i provjere. Tako da imamo tipičan primjer kada vladajuća koalicija, koja je sama u aferama iz kojih se ne može izvući, pokušava izmisliti nove „afere“ kako bi se skrenula pozornost javnosti. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-zaposljavanju-u-soa-i-izmisljena-afera-u-predizborne-svrhe

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/jos-jedan-los-protuzakonit-igrokaz-u-milanovicevoj-reziji