Naš saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević komentirao je danas u Središnjici za mnogobrojne medije vladino trogodišnje upropaštavanje gospodarstva i njezine „mjere štednje“ odnosno „plan reformi“ koje trebaju prezentirati Bruxellesu. Europska komisija, naime, od Milanovićeve vlade traži konkretne mjere u smanjivanju javnog duga i deficita - inače bi se moglo dogoditi uvođenje sankcija, koje uključuje i blokadu povlačenja novca iz EU fondova.

Izjavu našeg sabornika Domagoja Ivana Miloševića možete pogledati, a u nastavku i pročitati:

Trogodišnja agonija

Žalosno je i tragično da nakon tri i pol godine mandata ove vlade uopće razgovaramo o svemu - s obzirom na rezultate njezina upravljanja zemljom! Najbolja njihova „mjera“ bila bi ukidanje Državnog zavoda za statistiku - onda više ne bi uopće imali problema. Jer, iz vlade poručuju da je DZS jednim dijelom kriv za ove probleme - kao da je DZS trebao manipulirati brojkama. To, valjda, očekuju neki članovi ove vlade! 

Skupo plaćen SDP-ov nered

U 25 godina demokracije, u Hrvatskoj je prvi put na čelu DZS-a čovjek koji je član stranke.  To je valjda jedno od kadrovskih „postignuća“ aktualne vlade. Toliko je već sukoba unutar vlade - i institucija kojima upravlja - da su sada počeli okrivljavati jedne druge za svoje neuspjehe. Problem je, međutim, što svi građani ove zemlje plaćaju račune - i plaćat će još dugo! - njihove nesposobnosti i neznanja. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-nove-mjere-za-javna-poduzeca-no...

Zadužili državu - novce profućkali

Hrvatska je, nažalost,  jedina zemlja u EU koja istodobno ima i „eksploziju“ javnog duga i recesiju. Tako nešto još nije viđeno - ni u EU ni šire! Javni dug je, naime, „eksplodirao“, a istodobno ti novci nisu iskorišteni. Zašto? Nema reformi, ne podupire  se ni privatni sektor, ni investitori… 

U začaranom krugu

U izbornoj godini nitko više ništa od aktualne vlade ne očekuje - njezini smo taoci u očekivanju datuma izbora. Vjerujem da je slika u Bruxellesu o njima slična. Tehnički će odraditi mandat do kraja, međutim, cijena svega onoga što su krivo učinili je golema. Pogledajte samo ostale zemlje - sve su izašli iz recesije. Mi se, nažalost, još uvijek vrtimo u začaranom krugu propadanja, gubitka radnih mjesta… A što se tiče „štednje“ - Vlada planira u javnom sektoru zaposliti 1.300 novih ljudi. O kakvim „reformama“ onda možemo govoriti - nakon što su u protekle tri godine toliko toga propustili učiniti?!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-umjesto-uhljebljivanjem-i-porez...