Nevjerojatno, ali istinito, Milanovićeva servilna saborska većina, kao sluškinja izvršne vlasti, odbila je prihvatiti i drugi Zaključak Kluba zastupnika HDZ-a - kojim se htjelo obvezati Vladu i HNB da zaštite hrvatske građane od austrijskih Reiffeisen štedionica koje su ilegalnim plasmanima kreditnih sredstava na teritoriju RH upisivale založna prava na njihove nekretnine te su sada u poziciju da ih ovrhama izbacuju iz domova. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanovic-na-stetu-gradana-zaus...

Leko protiv ugroženih građana

- Žao nam je što se predsjednik Hrvatskog sabora Leko stavio u slugansku poziciju prema premijeru Milanoviću i onemogućio HDZ-u demokratsko pravo da izrazi svoje mišljenje. Neshvatljivo je da ste protiv zaključka kojim se građane htjelo zaštititi od nasilja institucija koje su ih opljačkale lažnim dokumentima. Htjeli smo poslati poruku da hrvatske građane u Hrvatskoj ne može nitko, ni legalno ni ilegalno, pljačkati - rekao je tom (ne)prilikom Šuker.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/partijski-aparatcik-leko-i-dalje-odra...

Poltronski zastupnici & režimski mediji

Poltronski, socijalno bešćutno, Kukuriku zastupnici su poslušali naredbu partijskog vođe Zorana Milanovića da se odbije bilo koji HDZ-ov prijedlog - bez obzira o čemu je riječ. Nije ih ganulo ni ovotjedno izlaganje našeg zastupnika Josipa Borića, u cijelosti posvećeno upravo žrtvama raznih austrijskih štedno-kreditnih zadruga. Izlaganje nije ganulo ni režimske medije koji su ga - prešutjeli.

Naš web hdz.hr stoga donosi ključne naglaske iz Borićeva saborskog istupa:

BORIĆ: Zaboravili ste na korisnike kredita u austrijskim zadrugama!

Tko god danas ima kredit - u bilo kojoj valuti - ima problem! Država koja ima kredite - ima problem! Ljudima koji su uzimali kredite u švicarskim francima treba pomoći, ali treba pomoći i korisnicima kredita u Raiffeisen zadrugama. Ti se krediti broje u tisućama korisnika koji su se samoinicijativno organizirali i pokušavaju riješiti svoj problem. Nailaze, međutim, na otpor u gotovo svim institucijama. 

Znamo da su u Austriji pokrenuti i određeni postupci protiv onih koji su takve kredite davali. Znamo da na te kredite nisu plaćane obveze prema državnom proračunu. Stoga pitam - jeste li spremni napraviti pauzu i za te korisnike dok se ne utvrde činjenice i dok se ne kaže što je konačno rješenje za te ljude?

SDP: Jednima majka, drugima maćeha

Premijer je Zakon o potrošačkom kreditiranju najavio kao državnički potez, no treba se pitati je li spreman u prijedlog Zakona unijeti i odredbe kojima bi se zaštitilo i te građane nad čijim se nekretninama svakodnevno provode ovrhe i deložira ih se iz njihovih domova. SDP-ova vlada se prema jednima ponaša kao majka, a prema drugima kao maćeha! I korisnici kredita u tim zadrugama zaslužuju jednak tretman. Jesu li hrvatske institucije išta poduzele kako bi se i tim građanima pomoglo?

Bešćutnost institucija

Republika Austrija, odnosno njeno državno odvjetništvo, prepoznalo je i reagiralo na ovaj problem. A u hrvatskoj ni prosvjedi nisu pomogli da se zaštite mnogi - koji su izbačeni iz svojih domova. Te su se štedionice nelegalno upisale na zemljišno-knjiške uloške imovine građana - koji ne mogu niti prodati tu imovinu kako bi se riješili kredita! I za te građane treba pronaći rješenje!!