Saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević za mnogobrojne medije danas je na Markovu trgu komentirao, među inim, rebalans proračuna, prijedlog vladinih izmjena zakona vezano za dužnike u „švicarcima“, recentno Hajdaš Dončićevo predizborno jeftino politikantstvo u razmetanju projektima, iako je gospodarstvo u mandatu ove vlade dovedeno na rub propasti…

Izjavu Domagoja Ivana Miloševića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O rebalansu preračuna

Zamolili bismo ovu vladu - s obzirom na blizinu izbora i sve što rade - da prestane sa sastancima, Jer, sve više, nažalost, guraju Hrvatsku prema rubu bankrota! Hrvatska ima sasvim razumne porezne prihode, što ne znači da Vlada godišnje može potrošiti 15, 20 ili 25 milijardi kuna više. Nije, dakle, problem prihodovna strana, već rashodovna strana proračuna. U zadnje četiri godine, nažalost, nijedna reforma nije provedena. 

O slučaju franak

Milanovićeva vlada imala je - od zadnje promjene tečaja švicarskog franka - godinu dana na raspolaganju i nije učinila ništa. Ovako važan zakon donosi se tri dana uoči raspuštanja Sabora - bez razgovora i konzultacija s bilo kime! Svaka razumna i odgovorna vlada unaprijed bi se konzultirala - barem s Ustavnim sudom. 

O šaljivdžiji Hajdašu Dončiću

Gospodin Hajdaš Dončić je poznati šaljivdžija. On je zadnji koji bi mogao govoriti o ulaganjima u infrastrukturu. Jedini projekt koji je ova vlada ostvarila je zagrebačka zračna luka - koji je započet za mandata bivše HDZ-ove vlade. Izgradnji Pelješkog mosta ova se vlada protivila tri godine - sjetili su ga se pak u izbornoj godini. A kako uvode „red“ i „ulažu“, najbolji su primjer Hrvatske željeznice - nije bilo nijedne kapitalne investicije. Rezultat uvođenja „reda“ je 40 posto otpuštenih radnika u Hrvatskim željeznicama. Posljedica - 50 posto manji prihodi od prometa roba, 30 posto manje prihoda od prometa putnika te više od dvije i pol milijarde kuna gubitka. To najbolje pokazuje kako zemljom upravlja ova vlada!

O SDP-ovu sindromu nesposobnosti

Nema nijednog projekta koji je započela ova vlada, a da ne datiraju iz 2010. U mandatu ove vlade dogodile su se - i to neprestance ponavljamo - dvije bitne činjenice: postali smo članica EU i imamo pristup EU fondovima. Primjerice, EU željezničku infrastrukturu subvencionira 85 posto. Jedan od najvećih krimena i neodgovornosti ove vlade je da ništa nismo iskoristili!