Nastavlja se - uslijed nesposobnosti Milanovićeve vlade - agonija zaposlenika Imunološkog zavoda. Sabornik Ivan Šuker stoga je na početku današnjeg zasjedanja zatražio stanku - upravo da bi upozorio na neodgovoran pristup Milanovićeve vlade prema teškoj situaciji u kojoj se našao Imunološki zavod. Dok Vlada daje goleme potpore neperspektivnim tvrtkama, problemu Imunološkog zavoda nikako da pristupi ozbiljno i odgovorno. Naš je sabornik izlagao uime Kluba zastupnika HDZ-a.

Čuva li se Imunološki zavod za nekoga ili ga netko želi namjerno upropastiti?!“ - upitao je Šuker.

Donosimo ključne poruke iz Šukerova izlaganja:

Ministarstvo je na potezu

Krajnje je vrijeme da Vlada riješi problem - primjer Imunološkog zavoda dokazuje što se događa poduzetnicima u Hrvatskoj kad upadnu u ralje administracije! Odluku od sudbini Imunološkog zavoda ne može donijeti Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), već - resorno ministarstvo.

Kriva poruka

Građani su se na svoj način udružili. „Visia Croatica“ pokazala je da žele sudjelovati u nekim procesima. Ali - mjesecima ne mogu dobiti odgovor od ove vlade. Kakva je to poruka investitorima? Ponovno ću postaviti pitanje koje sam uime Kluba postavio nekoliko puta: Čuva li se Imunološki zavod za nekoga ili ga netko želi upropastiti? 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-cuva-li-milanoviceva-vlada-imun...

Neodlučnost i neodgovornost

Imunološki zavod treba proizvoditi i prodavati ono što je hrvatska pamet napravila. Problem s Imunološkim zavodom je slika i prilika neodlučnosti ove vlade - nema reformi, birokracija bez ikakve odgovornosti da će je netko kazniti koči projekte…