Europska komisija jasno je upozorila SDP-ovu vladu da ako ne smanji javni dug, Hrvatskoj prijete sankcije - koje uključuju i blokadu povlačenja novca iz EU fondova! Takav scenarij se vrlo lako može dogoditi već sljedećeg tjedna kada će EK ocijeniti vladin plan reformi, koji će biti predstavljen u ponedjeljak u Bruxellesu. A s obzirom da je ministar financija Boris Lalovac priznao da je deficit veći od planiranog, to jest sigurno veći od pet posto - odlučio se za rezove. I to ni manje ni više nego u javnim poduzećima, a oni se odnose na plaće, materijalne troškove, kao i na ograničavanje jamstava. 

Provode nemoguće!

Naš sabornik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević komentirao je „famozni“ plan vlade da će dodatnim jamstvima poduprijeti samo ona poduzeća koja će imati jasan plan restrukturiranja. Milošević je argumentirano istaknuo da u takav plan ne vjeruje:  

- S obzirom na to kako Vlada loše upravlja javnim poduzećima i cijelim javnim sektorom tako nešto je za neka poduzeća gotovo nemoguće provesti, osim ako vlada neće zatvarati ta poduzeća!

„PODIVLJALI“ JAVNI DUG

Naš je ekonomski stručnjak u više navrata ukazivao na činjenicu da Milanovićeva vlada - od trenutka kada je preuzela odgovornost za upravljanje Hrvatskom - ne zna kamo vodi državu i što treba činiti - u gospodarskom i ekonomskom smislu. Isticao je pritom da ne postoji u Europi - a i šire - država koja je doživjela takvu „eksploziju“ javnog duga kao Hrvatska u proteklih nekoliko godina, a da je još u recesiji! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-odustanku-od-monetizacije-vl...