Kamo ide naše obrazovanje? Odgoda mature dovoljno govori o neorganiziranosti državnih odnosno vladinih tijela! - istaknuo je, među inim, sabornik Jasen Mesić u današnjem izlaganju uime Kluba zastupnika HDZ-a. Nacionalni centar za vanjsko obrazovanje je, naime, objavio da će drugi dio ispita državne mature kasniti tjedan dana - zbog krađe primjerka ispita. Izmjena termina polaganja ispita zrelosti donesena je uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. A zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini „srušio“ se i informatički sustav Carnet za zaključivanje ocjena!

Izlaganje sabornika Mesića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Ispra(z)na Milanovićeva retorika

Pogledajte situaciju s odgodom državne mature - državna tijela nekoliko sati uoči mature odgode taj važan ispit, kojeg se kolokvijalno naziva i ispitom zrelosti. Jučer je, naime, „pao“ kompletan sustav Carneta za zaključivanje ocjena. Milanović govori da je „ovo uređenija država i društvo nego što su ga zatekli“?! I još tvrdi da „treba još jedan mandat od četiri godine“! 

„Uštede“ na učenicima?!

Kamo ide naše obrazovanje? Odgoda mature dovoljno govori o neorganiziranosti državnih odnosno vladinih tijela. Zamislite samo kakvu to situaciju predstavlja svakoj obitelji koja ima učenika! Nedavno smo imali smiješnu - da ne kažem tužnu - situaciju s dodjeljivanjem Oskara znanja. Praktički je - radi „ušteda“ - gotovo potpuno otkazana ova dodjela nagrada najboljim učenicima. Srećom, našlo se rješenje gdje su učenici u jednoj školi sami izradili nagrade onima koji su to zaslužili. 

Odgovornost nadležnih

Osvrnut ću se i na sramotni incident na Poljudu - HDZ ga je najoštrije osudio! HDZ kontinuirano osuđuje totalitarizme - sukladno europskim konvencijama. Čim prije mora se pronaći počinitelj. I dok god ovdje budemo svi samo osuđivali, a ne naglašavali potrebu kažnjavanja počinitelja - i tražili odgovornost za propuste organizatora sportske priredbe i ministra policije Ostojića - naši glasovi u Saboru neće imati rezultata.