SDP-ova vlada pokušava obmanama prikazati manjom štetu koju su uzrokovali svojom politikom. U zadnje dvije i pol godine iz Hrvatske je iselilo više od 100.000 ljudi. A danas uglavnom odlaze mladi i visokoobrazovani ljudi s namjerom da se ne vrate, jer u ovakvoj Hrvatskoj više ne vide budućnost - istaknuo je danas - u izjavi za brojne medije - potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner. Osvrnuo se, naime, na manipuliranje brojkama ministra rada Miranda Mrsića koji situaciju u Hrvatskoj po svaku cijenu pokušava prikazati manje katastrofalnom. 

Izjavu akademika Reinera o egzodusu Hrvata za vrijeme mandata aktualne vlade možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Prikrivanje nesposobnosti

Vlada pokušava svoju nesposobnost i katastrofu u koju je dovela Hrvatsku prikriti tvrdnjama da „broj iseljenih nije onakav kakvim se prikazuje“. To se govori paušalno i bez ikakvih brojki. Prema migracijskom izvješću njemačke vlade u drugoj polovici 2012. godine izdano je 12.000 radnih dozvola za hrvatske građane. U 2013. izdano je 25.000, a u prvoj polovici 2014. godine 20.000 dozvola. U drugoj polovici prošle godine taj broj je još i veći! Znamo i podatak da je više od tisuću liječnika zatražilo od Hrvatske liječničke komore dozvolu za odlazak u inozemstvo. To su točne brojke, a ostalo su obmane i pokušaji prikrivanja nesposobnosti ove vlade. 

Egzodus mladih i visokoobrazovanih

Kada se Njemačkoj pribroje i skandinavske države, Novi Zeland, Australija, SAD i druge zemlje u koje iseljavaju hrvatski građani, dolazimo do brojke veće od 100.000 iseljenih u posljednje dvije i pol godine! Problem današnjeg iseljavanja je specifičan. Drugačiji je od drugih emigracijskih valova hrvatskih građana kroz povijest. Danas, naime, odlaze uglavnom mladi i visokoobrazovani ljudi. Ne odlaze, kao prije, s idejom da zarade novac i onda se za 15-20 godina vrate, ulože u Hrvatsku i nastave ovdje živjeti, nego odlaze zauvijek zajedno sa svojim obiteljima. Svoju budućnost traže drugdje jer je u Hrvatskoj nemaju. 

Svakog dana - novi skandal

Žalosno je - ponavljam - da SDP-ova vlada pokušava obmanama prikazati manjom štetu koju su uzrokovali svojom politikom. Ali, ljude više ne mogu varati. Aktualna vlada svakog dana ima neki skandal. I nikome se ništa ne događa! Premijer i njegova vlada to smatraju sasvim normalnim. Građani će ih znati na odgovarajući način ocijeniti na parlamentarnim izborima. HDZ ima svoj gospodarski program usmjeren ka tome da ljude zadrži u Hrvatskoj.