Građanima je dosta SDP-ovih priča „drž'te lopova“ i upiranja prstom - zbog vlastite nesposobnosti - na nekog drugog. Vladajući cijelo vrijeme pokušavaju skrenuti pozornost s ključnih tema - sve veće nezaposlenosti, siromaštva, redova pred pučkim kuhinjama... SDP je bezrezervno podržavao gradonačelničke kandidate Andru Vlahušića i Željka Sabu koji su pravomoćno osuđeni! Što će još javnost saznati o mnogim stvarima koje SDP stavlja pod tepih?! - neke su od ključnih poruka potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera u gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“.

Komentirao je, među inim, diplomatske uspjehe predsjednice RH na samom početku mandata, SDP-ovu politiku „drž'te lopova“ dok istodobno svoje afere prešućuju i skrivaju pod tepih te čvrsto podržavaju pravomoćno osuđenog Vlahušića, Milanovićevo dijeljenje naroda, SDP-ovu totalnu nesposobnost za ikakvo suvislo rješenje za tešku gospodarsku situaciju i skretanje pozornosti sramotnom retorikom…

Prenosimo ključne poruke akademika Reinera:

O SDP-ovu licemjerju

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je na samom početku mandata - u svega tri mjeseca - profilirala Hrvatsku na međunarodnoj razini. Susrela se s kancelarkom Merkel, glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom te cijelim nizom državnika. Uspjela je Hrvatsku ponovno postaviti u središte europskih zbivanja i pozicionirati je ondje gdje treba biti. Kad smo, međutim, kod priča oko „neispunjavanja obećanja“ - svaku od tih priča treba analizirati. Zanimljivo je da se nakon 100 dana analizira „je li ona nešto napravila“, a SDP svog kandidata g. Josipovića - kojeg su podržavali do samog kraja - nikada nije pitao zašto nije u svom mandatu ostvario nijedno obećanje! 

O SDP-ovoj ispra(z)noj retorici

Građanima je dosta je SDP-ovih priča „drž'te lopova“ i upiranja prstom - zbog vlastite nesposobnosti - na nekog drugog. Vladajući cijelo vrijeme pokušavaju skrenuti pozornost s ključnih tema - sve veće nezaposlenosti, sve manje zaposlenosti, siromaštva, redova pred pučkim kuhinjama... Prešućuju se sve afere SDP-a - slučajevi kriminala i zloporabe položaja! SDP je - to moramo jasno istaknuti - bezrezervno podržavao gradonačelničke kandidate Andru Vlahušića i Željka Sabu koji su pravomoćno osuđeni! Što će još javnost saznati o mnogim stvarima koje SDP stavlja pod tepih?!

O Milanovićevu dijeljenju naroda

Nikad i nikome predsjednica RH nije rekla da želi mimohod u Zagrebu isti dan kad je i obilježavanje godišnjice Oluje u Kninu! Laž je tvrditi da je to nekome rekla! To čak ni Vi, g. Staziću, ne možete reći! Predsjednica RH je kao vrhovni zapovjednik vojske izrazila želju za mimohodom u Zagrebu, ali on se može održati u povodu nekog drugog datuma. Milanović je - bojeći se zvižduka u Kninu zbog svoje nesposobnosti i katastrofalnih promašaja svoje vlade - počeo tvrditi da mimohod mora biti isti dan. A to je tehnički nemoguće izvesti. Predsjednica RH je - kada je vidjela da se ponovno želi dijeliti hrvatski narod - rekla da to nema smisla.  

O Stazićevoj sramotnoj retorici

Sramotno je što govori g. Stazić - da „Bleiburg nije bio mjesto stratišta“! Predsjednica RH je vrlo korektno i s velikim pijetetom otišla u Bleiburg i Jasenovac. Ta su mjesta metafore za zločine. No jedni misle da su žrtve jedne strane „vrijednije“ od žrtava druge strane. Nasljednici takve ideje misle da su grobovi i kosti jednih - „jednakije“ od grobova i kostiju drugih. Svi koji su ubijeni bez suda - a bilo je na Bleburškom polju žena, djece i staraca - su žrtve. Ljude se u komunizmu zatvaralo kad bi spomenuli Bleiburg - o tom stratištu i krvoproliću se nije smjelo govoriti! Hoće li nam se opet vratiti vremena iz 50-ih godina? Priznaju se samo jedne žrtve, a druge ne! Dosta je toga nakon 75 godina! Recimo to jasno - sve to skupa služi da se skrene pozornost narodu, da zaboravi tužnu svakodnevnicu. Nesposobnost, dakle, vladajućih da narodu osiguraju kruh i spriječe da deseci tisuća mladih odlazi van iz Hrvatske! 

O SDP-ovoj ideološkoj zaslijepljenosti

Ako se hoćete svađati  - kao što čini Milanovićeva vlada - onda ćete u svemu naći neki „problem“. Da je svima uistinu stalo da u ovoj zemlji krene napokon malo bolje, kome bi pala kruna s glave da dođe na razgovor s predsjednicom RH? Ako je problem u jednoj riječi - onda je to jako, jako žalosno. U ovakvom stanju - u kakvom je Hrvatska - svatko tko je dobronamjeran trebao bi razgovarati sa svima. Pokušao bi prijeći preko ideoloških razlika - napraviti nešto dobro za ovu zemlju. Dosta je ideologiziranja - vraćanja u 1941. ili 1945. - s ciljem skretanja pozornosti s problema. Zaustavimo egzodus mladih ! Moramo osigurati kvalitetniji život za njih - svi zajedno. A SDP to odbija!

O jeftinim trikovima 

Nije točno da predsjednica „u svojoj predizbornoj kampanji nije govorila o gospodarstvu“! Govorila je dosta i tada su joj - oni koji joj sad predbacuju da ne govori - predbacivali da se bavi stvarima koje nisu u ingerenciji predsjednika. Nema narod amneziju! Zna što je bilo prije šest mjeseci. A tko je upropastio zemlju - to svaki dan ljudi osjećaju na svojoj koži.