Naš sabornik Domagoj Ivan Milošević (i koordinator HDZ-ovih ekonomskih odbora) za dnevnike nacionalnih televizija jučer je komentirao prijedlog izmjena Zakona o strateškim investicijama koji je Vlada uputila u Hrvatski sabor. I to samo godinu dana nakon što je taj isti zakon, unatoč HDZ-ovoj dobronamjernoj kritici, usvojila poslušna SDP-ova većina.

Izgubljeni u labirintu neznanja

Još jedan nemušti potez Milanovićeve diletantske vlade, izgubljene u labirintu neuspješnih ekonomskih politika i neznalačkih eksperimentiranja. Investicija, nažalost, neće biti! SDP-ova vlada - umjesto da rješava probleme - sama je postala najveći problem! - jasno je poručio Milošević.

Cijelu izjavu možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Upozoravali i prije godinu dana!

Ništa se u prošlih godinu dana nije promijenilo! A upravo to HDZ neprestano govori - ne može se ništa riješiti jednim zakonom ili njegovim izmjenama. Potreban je, naime, potpuni zaokret - promijeniti antipoduzetničku i antinvesticijsku klimu, smanjiti poreznu represiju te stvoriti prostor za reorganizaciju administracije na svim razinama. I sustavno se usmjeriti na poticanje investicija! A to što sada žele mijenjati Zakon o strateškim investicijama samo je potvrda onog što smo govorili prije godinu dana kad se taj zakon i donosio! 

SDP-ov sindrom bezidejnosti

Sami je naziv zakona pogrešan - trebao je biti nazvan Zakon o ubrzanju investicija. Jer, sad će se fleksibilizacijom uvjeta za investitore Vlada (opet) baviti formom, a ne bitnim stvarima, ne sadržajem. U Hrvatskoj, nažalost, u međuvremenu ozbiljnih investicija - nema! Ove izmjene, ponavljam, ništa neće riješiti. Potrebno se posvetiti bitnim problemima - zašto nema investitora, zašto im nismo zanimljivi... I to iako smo punopravna članica EU! 

Agonija se nastavlja

Vlada se, primjerice, uopće ne bavi problemom neučinkovite administracije. Upravo suprotno - sama je Vlada postala postala najveći problem! Bez rješavanja svih spomenutih problema u cjelini - neće biti investicija. Ni strani ni domaći investitori neće se pojaviti!