SDP je najveći izazivatelj podjela i svađa u društvu, a sada želi onemogućiti rad Kolinde Grabar-Kitarović i sakriti sumnjivu dokumentaciju bivših predsjednika Josipovića i Mesića! - zajednička je to poruka potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prof. dr. Miroslava Tuđmana. 

Na istu temu - o ekspresnom preseljenju Ureda Predsjednice RH s Pantovčaka - Tuđman je gostovao u „Otvorenom“ (HTV1, urednik: Mislav Togonal), a Jandroković u emisiji „Studio 4“ (HTV4, urednica: Tončica Čeljuska). Donosimo njihove ključne poruke:

JANDROKOVIĆ: I komunisti su 1990. bili časniji!

Ovako nešto još se nije dogodilo u 25 godina hrvatske demokracije. Čak su i komunisti 1990. časnije predali vlast nego što to danas rade g. Josipović i njegov politički mentor Milanović. Ovo je čista opstrukcija i pokušaj onemogućavanja normalnog rada predsjednice. Uskoro ćemo vidjeti koji su stvarni razlozi - ili arogancija premijera ili pokušaj skrivanja dokumentacije koja itekako može biti neugodna za bivšeg predsjednika Mesića - koji je dilao s haškim tužiteljstvom - i za samog Josipovića koji nema čistu ulogu u skandalu Lex Perković. SDP-ova vlast ima svoje totalitarne korijene i sada ih pokazuje. Teško se mire s porazom. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pravnim-smicalicama-pokusava-s...

Milanoviću će se sve obiti o glavu!

Predsjednica RH sama će donijeti odluku o tome kada će se preseliti - u svakom slučaju kada za to budu stvoreni uvjeti. Sigurno joj to neće diktirati premijer Milanović koji se ne bi smio ponašati na ovakav način. Svakako da će mu se to obiti o glavu, kao i mnogo stvari koje je do sada učinio. 

Zašto se Josipoviću toliko žuri?

Josipović je obećao da do kraja svog mandata neće povlačiti nikakve poteze, no sada sudjeluje u ovoj „igri“. Dovodi samog sebe u situaciju da ostane zapamćen po tome da nije na primjeren i dostojanstven način odradio mandat. Vlada nije donijela odluku o tome koji je rok za preseljenje, dakle, Josipović ne bi kršio zakon kada bi rekao da će se o preseljenju odlučiti nakon što Kolinda Grabar-Kitarović preuzme dužnost. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-zasto-se-josipovicu-toliko-zuri...

Izazivatelji podjela i svađa

Potpuno je jasno da je Milanović povukao potez kojim ponovno potiče svađe i podjele. Kao što vidite, predsjednica Grabar-Kitarović vrlo je korektno krenula u mandat i spremna je za dogovor. S druge se strane, međutim, ne uzvraća na tu pruženu ruku. To je nažalost karakter i samog premijera i ove vlade. Ako je zaista htio izići u susret predsjednici, onda bih napomenuo da je ona također spominjala i prijevremene parlamentarne izbore.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zurno-preseljenje-ureda-predsj...

 TUĐMAN: Žele poniziti predsjednicu!

Ušteda je osnovni razlog zašto je Kolinda Grabar-Kitarović najavljivala preseljenje s Pantovčaka. I namjera je pozitivna, ali postoje standardi i pravila igre koja se moraju poštivati. Odlukom Vlade predsjednici je dodijeljena samo rezidencija u Visokoj, premda tom kompleksu u Gornjem gradu pripadaju još dva objekta. Sama Visoka trenutačno je disfunkcionalna: sigurnosni standardi nisu zadovoljeni, a sva se predsjednička dokumentacija ne može u ovih deset dana preseliti. Sve se to radi navrat-nanos kako bi se diskreditirala i ponizila novoizabrana predsjednica.

Odluka zakonski nije čista 

Činjenica jest da Kolinda Grabar-Kitarović nije poslala pisani zahtjev koji bi morao postojati kako bi Vlada donijela odluku o preseljenju. Odluka zakonski nije čista. Josipović sada može predsjedničku dokumentaciju poslati u državni arhiv tako da joj njegova nasljednica više nema puni pristup - čime bi bila onesposobljena u radu.