Ministre Ostojiću, kontinuirano pokušavate od incidenta na Poljudu napraviti političku priču! Ovo je posljedica vašeg nedjelovanja i propusta! Prvi ste se, naime, nakon utakmice na Facebooku rugali s tim što je na poljudskom stadionu nacrtana svastika - umjesto da odmah krenete s potrebnim radnjama. Zatim ste počeli optuživati druge i politizirati - kao što sada politizirate i pokušavate napraviti razdor između Zagreba i Splita! - istaknuo je, među inim, glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković u sinoćnjem gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Mislav Togonal).

Prenosimo njegove ključne poruke:

Optuživanje i bijeg od odgovornosti

Ministre Ostojiću, svjesni ste da postoji Zakon o sprječavanju nereda na sportskim terenima. U njemu, naime, stoji da je organizator sportskog natjecanja dužan postupati po nalogu policije - poduzimanje mjera sigurnosti, organiziranje i održavanje sportskog događaja… Ako krivite Hrvatski nogometni savez i HNK Hajduk, onda i policija ima neku ulogu u svemu tome. Znali ste da je ova utakmica bila izrazito visokog rizika - igrala se pred praznim tribinama jer su huligani napravili nered! A Vi - bez imalo srama! - prebacujete odgovornost na druge. Prvi ste se nakon utakmice na Facebooku rugali s tim što je na poljudskom stadionu nacrtana svastika - umjesto da odmah krenete s potrebnim radnjama. Zatim ste počeli optuživati druge i politizirati, kao što i sada politizirate. Pokušavate napraviti razdor između Zagreba i Splita!

Iritantno politiziranje incidenta

Ministre Ostojiću, kontinuirano politizirate i pokušavate od incidenta na Poljudu napraviti političku priču. Ovo je posljedica vašeg nedjelovanja i propusta. Ne skidam odgovornost s HNS-a, ali je iritantno da pokušavate sebe osloboditi svake odgovornosti. To nije način!

Propusti i nečinjenje

Važno je da se problemu pristupi konstruktivno i razgovarati. No, razgovor je izostao. Vidljivo je da su odnosi između HNS-a i Vlade takvi da razgovor nije moguć. Incident na Poljudu je nadišao čin huliganske skupine - zato inzistiramo na odgovornosti ne samo HNS-a, već i Vlade i državnih institucija. Svakojake su sada špekulacije o incidentu! Zato je važno da državne institucije stvari čvrsto drže pod kontrolom. No, nismo stekli takav dojam! Zamislite kakva je slika Hrvatske otišla u svijet!