Gospodine Staziću, kada izgubite, i u tom porazu - na demokratskim izborima - nemojte se spuštati ispod razine. U protekle četiri godine stalno ste se vraćali u prošlost u neimanju rješenja za aktualne probleme s kojima se susreće hrvatska država, narod i gospodarstvo! - istaknuo je, između ostalog, saborski zastupnik (i glavni tajnik HDZ-a) Milijan Brkić danas u saborskoj raspravi.

Istup saborskog zastupnika Brkića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Gospodine Staziću, kada izgubite, i u tom porazu - na demokratskim izborima - nemojte se spuštati ispod razine. Obmane, priče i neistine bili su vaš „Plan 21“ - zbog kojih mi danas i jesmo ovdje, a zbog kojih ste vi u oporbi. Ovo vaše današnje obraćanje još jednom je dokaz - a drago mi je da je kolega Hajduković to primijetio, pa poslušajte mlađe u vašem klubu - da se ponovno vraćate u prošlost. U protekle četiri godine stalno ste se vraćali u prošlost u neimanju rješenja za aktualne probleme s kojima se susreće hrvatska država, narod i gospodarstvo. Ovo je samo jedan od eklatantnih primjera tko nas je cijelo vrijeme vraćao u prošlost.

Domovinski rat - obrambeni i oslobodilački

Mnogi od nas ovdje su bili hrvatski branitelji. Tražili ste objavu Registra hrvatskih branitelja. U Hrvatskoj je vođen Domovinski rat - obrambeni i oslobodilački, a ne „građanski“. Ovo je hrvatska država, a ne „slučajna država“. Nadam se da ste (i) toga svjesni. Ako je već objavljen registar onih koji su branili Hrvatsku, ne vidim razlog zašto ne se ne bi objavio registar onih koji su napadali Hrvatsku i bili u neprijateljskim postrojbama.

Za jaku Hrvatsku

Ali, to je sve iza nas. Hrvatski građani siti su vaših priča o prošlosti i onome što je bilo prije nas - idemo razgovarati o onome što je bitno za Hrvatsku. Za gospodarstvo, budućnost i mlade - da Hrvatska napokon krene u pozitivnom smjeru.