Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner u izjavi za mnogobrojne medije danas je u Središnjici komentirao rezultate najnovijih „anketa“ - istaknuvši da su najbolje ankete izbori. A na svim izborima u zadnje tri i pol godine pobijedila je naša stranka.

Izjavu akademika Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Srećom, izbori će biti vrlo brzo - pokazat će najbolju anketu! Uvjeren sam da će ta anketa biti na tragu svih onih ranijih anketa u zadnje tri godine. Dakle, „ankete“ govore jedno, a naši izborni rezultati sasvim drugo - puno, puno bolje!

HITNO RIJEŠITI PROBLEM RADIOAKTIVNOG OTPADA

Osim „anketa“, akademik Reiner komentirao je u medijima objavljen podatak da se gotovo 400 kilograma uranija - u skladištu nuklearnog otpada Instituta Ruđer Bošković (IRB) u Zagrebu - čuva bez posebnih sigurnosnih mjera za zaštitu od zračenja i krađe.

- Izražavamo zabrinutost zbog podatka kojeg su naveli pojedini mediji - da su u Institutu Ruđer Bošković uskladištene značajne količine radioaktivnog otpada. Očito nikome do toga nije bilo stalo i nitko nije našao nikakvo rješenje da se iz središta Grada Zagreba ukloni radioaktivni otpad. Ako je to točno, onda svi zajedno - a ne samo HDZ - moramo biti itekako zabrinuti!