Vladi nedostaje novca u proračunu, jer su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje i pokupit će novac iz drugog mirovinskog stupa da popune rupe u proračunu za ovu godinu! Gotovo svaki drugi dan SDP-ova Vlada povlači poteze koji će se kasnije odraziti na HDZ-ovu vladu kada preuzme odgovornost za vođenje države! Priča SDP-ove Vlade prozirna je i jasna - 'pokupi tamo gdje ima novca, a sutra baš nas briga'! - komentirao je, među inim, potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, kojim je SDP-ova Vlada iz drugog u prvi mirovinski stup osiguranja prebacila 1,8 milijardi kuna!   

Izjave akademika Reinera možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke: 

Pokupi tamo gdje ima novaca! 

Vladi nedostaje novca u proračunu, jer su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje i pokupit će novac iz drugog mirovinskog stupa da popune rupe u proračunu za ovu godinu! A taj će novac nedostajati sljedeće godine, kao i godine nakon toga HDZ-ovoj vladi kada ona preuzme odgovornost za vođenje države. Odnosi se samo na posebne kategorije osiguranika, ali možda je to samo jedan korak ka tome da se pokupi cijeli drugi mirovinski stup. U svakom slučaju priča je potpuno prozirna i jasna - 'pokupi tamo gdje ima novca, a sutra baš nas briga'! 

Smiješna Grčićeva objašnjenja 

Gotovo svaki drugi dan trenutačna Vlada povlači poteze koji će se kasnije odraziti na HDZ-ovu vladu kada preuzme odgovornost za vođenje države. Jučer smo slušali upravo smiješna objašnjenja potpredsjednika Grčića o tome da ono što će se oprostiti - odnosno promijeniti za dužnike u francima - neće koštati ništa! To je upravo smiješno! Naravno da nije točno da će sav trošak snositi banke! Itekako će trošak snositi svi hrvatski građani, jer je u svojoj drugoj rečenici odmah rekao da će se to kompenzirati bankama s oprostom poreza. Prema tome, toliko manje poreza će doći u proračun sljedeće godine i toliko više će hrvatski građani morati ili platiti poreza ili će taj novac nedostajati za sve ono što proračun treba osigurati hrvatskim građanima! Neprestano ova vlada zadužuje sljedeću HDZ-ovu vladu!