Gospodin Karamarko je vrlo jasno rekao svoj stav. Sad je red na preostaloj dvojici da kažu je li im stalo da se stvar razriješi i da odstupe! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik Hrvatskog sabora (i član Predsjedništva HDZ-a) akademik Željko Reiner jučer u izjavama za HTV i Dnevnik Nove TV ispred Središnjice HDZ-a.

Izjavu akademika Reinera za Dnevnik Nove TV možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo objedinjeno ključne poruke:

O PRIJEDLOGU PREDSJEDNIKA KARAMARKA

To je vrlo konstruktivni prijedlog gospodina Tomislava Karamarka koji je njime pokazao veliku odgovornost i liderski, državnički stav. Pokazuje da je g. Karamarku stalo do građana i da se na njihovu dobrobit riješi ova situacije - na način da ne bude ni pobijeđenih, ni poraženih. Gospodin Karamarko je vrlo jasno rekao svoj stav. Sad je red na preostaloj dvojici da kažu je li im stalo da se stvar razriješi i da odstupe. Dakle da sva trojica odstupe i na taj način se razriješi ova situacija. Na savjesti je g. Oreškovića i g. Petrova - i njihovoj odgovornosti prema građanima - da sami donesu odluke.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ako-netko-treba-otici-iz-vlade...

O NOVOM PREMIJERU

O imenima ne bih licitirao. To treba biti netko iz najjače stranke. HDZ će imati svog kandidata za premijera.

O ZAHTJEVIMA ZA OPOZIV

Zahtjev za opoziv sve trojice - predsjednika i potpredsjednika Vlade - nije još stigao u pisanoj formi. Ako stigne, bit će uvršten - i to bez diskusije jer tako kaže Poslovnik. A ovaj drugi zahtjev će biti isto žurno uvršten, vjerojatno u petak u dnevni red.

O PISMU EUROZASTUPNIKA

Pismo europarlamentaraca je najbolji dokaz da je Hrvatska demokratska zajednica uistinu demokratska. Mi ne moramo svi uvijek i u svakom trenutku isto misliti. Oni su izrazili svoje stavove. Jesu li pak utemeljeni na svim informacijama - oni ipak nisu svakodnevno ovdje - ili ne je druga stvar. Svatko ima pravo na svoj stav.

Izjavu akademik Reinera za HTV u cijelosti možete pogledati na linku:
http://vijesti.hrt.hr/338535/reiner-povlacenje-oreskovica-karamarka-i-pe...