Neka Radman - ako ima imalo morala, hrabrosti i odgovornosti - dostavi svoju osobnu platnu listu za zadnji mjesec pa ćemo onda vidjeti je li ovaj odgovor Saboru samo sramotan ili je k tome i lažan! - istaknuo je, među inim, u današnjem izlaganju uime Kluba zastupnika HDZ-a Jasen Mesić. Oštro je, naime, naš sabornik reagirao na Radmanovo izvješće o plaćama koje je on dostavio Saboru. No prije Mesićeva izlaganja, Klub zastupnika HDZ-a zatražio je stanku - upravo zbog Radmanovog sramotnog izvještaja. Milanovićeva servilna većina poslušnički šuti na sva Radmanova nepoštivanja ovog visokog doma - pa tako i ovo.

Mesićevo izlaganje uime Kluba možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Kome Radman odgovara?

Zatražili smo stanku kako bi se ponovno osvrnuli na sramotan odgovor ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, a vezano za zaključak Sabora od 16. ožujka kada smo zatražili da Radman dostavi podatke o svojoj plaći te plaćama vodećih ljudi na HRT-u. Očekivali smo minimum poštovanja ravnatelja HRT-a prema Saboru, tim više što ga mi biramo. A zastupnici - kad donose zaključke - donose one koji zanimaju građane koji su i pretplatnici HRT-a. 

Zašto krije visinu plaće?

Radman se „branio“ da je to tajni podatak - kao da se radi o privatnoj korporaciji pa je to poslovna tajna?! Ako ima imalo morala, hrabrosti i odgovornosti neka dostavi svoju platnu listu za zadnji mjesec, pa ćemo onda vidjeti je li njegov odgovor samo sramotan ili je k tome i lažan! Kad se Radmana upozorava da ne progoni novinare i urednike, ne dijeli otkaze, kad se apelira da ne ide s fuzioniranjem Hine s HRT-om, onda se na to saborska većina koja Radmana podupire - oglušuje! Što Kukuriku većina misli poduzeti ako Radman ne ispoštuje zaključak onako kako ga je Sabor izglasao? Hoće li i dalje dokazivati da joj je samo bitno da HRT u svom informativnom programu pomaže u očuvanju vlasti?!