Burna rasprava o izmjenama Zakona o porezu na dohodak (tzv. poreznoj mini-reformi) jučer u Saboru. Lažni su socijaldemokrati (opet) „pali“ na ispitu socijalne pravednosti. Populističkim - u SDP-ovoj režiji! - izmjenama ovog zakona, najveću će cijenu, naime, na kraju platiti građani s (naj)nižim prihodima! Ali i jedinice lokalne samouprave - posebice one najnerazvijenije.

Kršenje obećanja

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker stoga je poručio vladajućima da (opet) krše obećanja građanima i - unatoč suprotnim najavama - državnim službenicima ipak povećavaju plaće. 

- Ministre, Vi ste zajedno s Milanovićem rekli da se predloženo povećanje plaća zbog smanjenja poreza na dohodak neće odnositi na državne dužnosnike i zaposlenike u javnoj upravi! Iako ste upozoravani i pitani kako ćete to izvesti, vrlo je interesantno da o tome više nitko ne govori. Nama, saborskim zastupnicima, ne treba povećati plaću!

Socijaldemokrati poput Superhika

Sabornik Frano Matušić također je komentirao ovaj duboko antisocijalan prijedlog porezne „reforme“.

- Jasna posljedica ovog zakona je da će oni koji imaju najmanju plaću dobiti najmanje, a oni koji dobivaju najviše će dobiti najviše. Tako je radio i Superhik u Alanu Fordu! A u isto vrijeme uništavate jedinice lokalne samouprave, pogotovo one najmanje.

Udar na siromašne

Ono što potvrđuje diletantizam SDP-ove vlade i visoku dozu populizma su nemušti pokušaji opravdavanja ministra Lalovca koji uvjerava javnost da Vlada „još uvijek traži model“ po kojem se državnim službenicima neće povećati plaće. Zapleteni u mrežu vlastitih jeftinih spinova,  svoju su „sposobnost“ vladajući vrlo brzo i učinkovito pak demonstrirali na još većem osiromašivanju građana s najnižim prihodima.

Odlučno možda

Lalovac je na pitanje hoće li ova Vladina mjera povećati potrošnju, „znalački“ odgovorio „možda hoće, možda neće“?! A ljetos je Grčić poručivao da će se „osobna potrošnja građana povećati“!? Eto, to je politika koju provodi „najbolja vlada do sada“! Svakodnevni spinovi, demagoški trikovi, argumenti nikakvi.

Utvrdimo, dakle, gradivo: po novom bi zakonu građani s manjim prihodima dobili manje, a oni s većim dobili više novca. A sve na štetu proračuna jedinica lokalne samouprave! A koje će - zbog ove „reforme“  - znatno manje sredstava moći izdvajati za vrtiće, škole, socijalu, pripreme projekata za EU fondove, besplatne udžbenike, pomoć umirovljenicima...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-vladinim-udarom-na-jedinice-lokal...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-porezna-reforma-nova-sdp-ova-m...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-poreznoj-reformi-jos-jedan-s...