Naš saborski zastupnik i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u Središnjici je pred mnogobrojnim novinarima komentirao katastrofalnu gospodarsku situaciju u koju nas je bacila Milanovićeva i Josipovićeva diletantska vlada. 

Pravi put u - bankrot!

I dok svi relevantni čimbenici u svijetu - pa tako i ugledni časopis Economist - upozoravaju Banske dvore da će se kriza produžiti te da statistički podaci alarmiraju na strmoglaviti pad životnog standarda, Milanović i njegovi ministri izmišljaju „uspjehe“ i manipuliraju brojkama u svrhu Josipovićeve kampanje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-na-dnu-europe-jedina-bez-opo...

Nevjerojatna lakoća obmanjivanja

- Nečinjenje i neznanje SDP-ove vlade Hrvatsku srozava na posljednje mjesto u Europskoj uniji! Postajemo zemlja slučaj. A sve nas i dalje zaprepaštava količina obmana i laži ove vlade. Svjedoci smo stalnih manipulacija s brojkama, primjerice, izvoza! A sada i „smanjenja deficita“. Doveli su Hrvatsku u nezavidan položaj i jedino čime se mogu „pohvaliti“ jest „izvoz“ mladih i obrazovanih ljudi na tržište EU. Istodobno, Milanovićev kandidat Josipović nudi imaginarne ustavne promjene! - poručio je Milošević.

Izjavu našeg sabornika u cijelosti možete pogledati u nastavku:

Nakon izjave, uslijedila su novinarska pitanja. Donosimo sažetke Miloševićevih odgovora:

Što HDZ misli postići da nam bude drugačije?

U HDZ-u neprekidno već tri godine govorimo o četiri ključna elementa: porezno rasterećenje, podrška privatnom sektoru, reforma javne administracije i potpora investitorima.

Kako komentirate činjenicu da se proračun kućanstava od 2010. do danas u prosjeku smanjio 1.000 eura na godišnjoj razini?

Ekonomski analitičari utvrdili su da je u mandatu ove vlade standard građana urušen za 10 posto. Milanović izjavljuje da će „zaštiti hrvatsku imovinu“. Ne znam kako to misli učiniti kad imovina građana vrijedi sve manje i manje. Sve je to skupa posljedica nečinjenja i neznanja ove vlade.

Kako ocjenjujete potez Vlade koja povećava plaće građanima s visokim primanjima, a s druge strane lokalne jedinice su odgovorile većim prirezima i komunalnim naknadama?

„Najbolje“ što ova vlada čini jest - proizvodnja kaosa! Uvijek im je netko drugi kriv za ono što sami nisu u stanju učiniti - poslodavci, radnici, lokalna samouprava... Zaprepašćujuće je da ne znamo koje je stvarno stanje državnih financija! Procjene ekonomskih analitičara su da ćemo u veljači govoriti o 17 do 19 milijardi kuna stvarnog deficita. Milanović - koji je šef ove žalosne parade! - trebao bi pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću javno reći stvarne brojke državnih financija.