Zadnje dvije i pol godine SDP na različitim izborima nije zabilježio nijednu pobjedu! I obratno: sve izbore dobio je HDZ! Prema najnovijem Crobarometru, tek 13 posto građana vjeruje ovoj diletantskoj vladi. Svi ostali NE vjeruju. Ovo je početak kraja SDP-a i Vlada, ako ima imalo pristojnosti, treba raspisati prijevremene izbore! - istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner gostujući jučer u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“.

Bešćutnost & neukost

No od SDP-a, koji se poput ranjene zvijeri bori za opstanak svoje kriminalne hobotnice, iluzorno je očekivati ikakvu pristojnost. Ili odgovornost spram građana. Potvrdio je to i Nenad Stazić, optuživši u spomenutoj radijskoj emisiji hrvatske branitelje - koji i dalje prosvjeduju ispred „matičnog“ ministarstva - da su „Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a“.

Ne samo što je taj notorni partijski jurišnik, nakon što se jedan od prosvjednika pokušao spaliti, iskazao nevjerojatnu bešćutnost spram ljudskih sudbina, nego i elementarno neznanje. Sinn Fein, naime, nije nikakvo „vojno krilo“, nego politička stranka republikanske (i socijalističke) orijentacije koja se regularno natječe na izborima u Irskoj te Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Donosimo dio Reinerovih izjava, počevši od njegovog odgovora neukome verbalnom siledžiji Staziću:

Sramotne besmislice SDP-ova „specijalca“

Tvrdnje Nenada Stazića su besmislica! Naravno da trenutačna vlast - koja je sve uzrokovala - sada jeftinim spinovima pokušava optužiti branitelje za nešto što je samo po sebi kontradiktorno: da ovu državu ne poštuju oni koji su je stvarali!? Nisu je stvarali ovi koji su sada na vlasti, nego upravo branitelji. Sramotno je tako o njima govoriti.

Izlaz iz ove situacije mora pronaći sadašnja vlast, koja ju je i uzrokovala! Zar mislite da je bilo tko spreman spaliti se ili da ga odnesu na bolesničkim nosilima zbog toga što je više za jednu stranku nego za drugu? Josipović je svojedobno tvrdio da ne može utjecati na Vladu, a s druge strane sada poziva branitelje u svoj ured. Dijalog s braniteljima mora otvoriti premijer. Bizarno je tvrditi kako bi oporba trebala rješavati ono što je vlast uprskala. Kako će oporba to riješiti kada vlast, koja je upropastila Hrvatsku, ne želi raspisati prijevremene izbore i napokon otići!

Sve za opstanak SDP-ove hobotnice

Činjenica je da je HDZ od prošlih parlamentarnih izbora dobio sve izbore! Svega 13 posto građana vjeruje sadašnjoj vladi. Svi ostali NE vjeruju. Bilo koja odgovorna  vlada - kada ima samo 13 posto podrške -morala bi shvatiti da mora otići i raspisati izbore. Ako im je, naravno, stalo do Hrvatske. Ova se vlada, međutim, zubima drži za vlast jer od nje ima koristi! Niz ljudi, ne samo oni u samom vrhu, nego tisuće njih - koje su po partijskoj podobnosti postavili na određena mjesta - imaju koristi. Svakodnevno svjedočimo korupciji SDP-a!

Kriminalni SDP - domoljubni HDZ

Članovi Predsjedništva SDP-a optuženi su ili već osuđeni za vrlo ozbiljne koruptivne radnje. Ministri javno priznaju da su pogodovali pojedincima i tvrtkama. Zbog toga će građani kazniti SDP, i zbog toga će HDZ ostvariti pobjedu na parlamentarnim izborima. Vlada će biti predvođena HDZ-om. HDZ se vraća svojim korijenima i izvornim vrijednostima. Vratio se dr. Franji Tuđmanu, domoljublju, poštenju i oštroj osudi bilo kakvih koruptivnih djelovanja. I SDP će možda jednog dana postati prava hrvatska socijaldemokratska stranka. Trenutačno nije ni hrvatska ni socijaldemokratska!