Žurna odluka o preseljenju Ureda Predsjednice je - protupravna. Vlada se vodi partijskim, a ne nacionalnim interesima. Josipović i Milanović svojim makinacijama dovode državu pred ustavnu krizu. A jedini cilj im je - nakon gubitka izbora - uništiti dignitet institucije Predsjednika RH, a izabranu predsjednicu poniziti. Istodobno, ovo im je dobrodošla tema kako bi se što manje pričalo o gospodarsko-socijalnom ponoru u koji su nas bacili. 

Naglo „probuđeni“ Josipović

Josipović je pet godina mirno sjedio na Pantovčaku, a sada, 14 dana prije kraja mandata, odjednom želi preseliti u Visoku ulicu! - zajednička je to poruka HDZ-ovih sabornika Davorina Mlakara i prof. dr. Miroslava Tuđmana koji su sinoć gostovali u emisiji Bujica na Osječkoj televiziji (urednik i voditelj: Velimir Bujanec).

Kompletnu emisiju možete pogledati, a u nastavku prenosimo ključne Mlakarove i Tuđmanove poruke:

MLAKAR: Milanovićev presedan - daje državne nekretnine bez pisanog zahtjeva! 

Zanimljivo je da se Josipović - profesor na Pravnom fakultetu - nekoliko puta istaknuo svojim „sjajnim“ tumačenjem zakonskih tekstova. Vjerojatno mu je promaklo, pa bih mu sugerirao da se upozna sa zakonima. Jedan je Zakon o Vladi RH - koji daje ovlasti Vladi da raspolaže imovinom u vlasništvu RH, ali pod određenim uvjetima i na strogo određen način. A strogo određen način se u ovome konkretnom slučaju provodi na temelju Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH. Vlada preko DUUDI-ja imovinom raspolaže na način da svatko tko traži nekretninu od RH mora poslati obrazloženi zahtjev koji mora sadržavati čitavi niz elemenata. Nikada do sada u povijesti Vlada nije bez pisanog zahtjeva dodijelila nekome nekretnine na upravljanje - tako da to nije smio napraviti ni Milanović!

„Zabavljanje“ naroda

Političke okolnosti: u katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalazi država ovo je dobrodošla tema kojom se „zabavlja“ javnost. Umjesto da govorimo o ozbiljnim problemima - govorimo o preseljenju Ureda Predsjednice! Ovo je pokušaj SDP-ove vlasti - koja očito smatra da vodi „slučajnu državu“ - da dodatno sve nas ponizi uništavajući ugled institucija koje su se izgradile od osamostaljenja. Sabor je, primjerice, već izgubio podosta na vjerodostojnosti kao sluškinja SDP-ove vlade. 

Ulični trikovi & primitivna podmetanja

Josipović i Milanović se služe ne samo uličnim trikovima i primitivnim podmetanjima, nego i protuzakonitim radnjama kako bi otežali preuzimanje vlasti. I kako bi uništili dignitet institucija. Vlada protuzakonitim odlukama želi prisiliti novoizabranu predsjednicu da u roku od 10 dana preseli u neprikladan prostor. Milanović i Josipović djeluju na isti način i ispomažu se u tim akcijama. Kakvog smisla ima seliti Ured Predsjednika kada Josipovićev mandat traje još samo 14 dana?! Josipović je pet godina sjedio na Pantovčaku, a sada - dva tjedna prije odlaska - odjednom seli svoj ured!

Država pred ustavnom krizom!

Iz humane i kvalitetne ideje u predizbornoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović - o preseljenju Ureda Predsjednice radi dobrodošlog smanjenja troškova - Josipović i Milanović pokušavaju napraviti karikaturu. Primitivnom načinom dovode državu pred ustavnu krizu! Vlada se izgubila u svojim makinacijama! Podsjetimo, uz Josipovićevo odobrenje i znanje donesen je i sramotni Lex Perković. 

TUĐMAN: Protiv standarda informacijske zaštite i sigurnosti!

Ovo je, slobodno ću reći, svinjarija na više razina: stručnoj, pravnoj, političkoj i institucionalnoj. Kad govorimo o stručnoj razini - jasno je da za standarde informacijske zaštite i sigurnosti ne postoje nikakve pretpostavke. A prvi dokument koji je Hrvatska morala potpisati za razgovore o ulasku u NATO bio je upravo o tome kako će se komunicirati i razmjenjivati dokumenti! To su posebni standardi, posebne sobe i posebne komunikacije. Tako nešto ne postoji u Visokoj ulici! A ne postoje uvjeti niti za normalno postupanje s ostalim klasificiranim dokumentima. S druge strane, kakva bi to bila primopredaja, a da se ne predaju dokumenti prethodnog predsjednika!

Milanović zbilja „ne želi ovu predsjednicu“

Također, nikakve veće intervencije u zgradu u Visokoj nisu dozvoljene jer je ona pod konzervatorskom zaštitom. Odluka o preseljenju je donijeta napadno žurno, protupravno. Očito je Milanović bio iskren kada je rekao da „nije licemjer“ i da nije „želio ovu predsjednicu“. Sve se ovo, dakle, čini s ciljem kako bi se degradirala institucija Predsjednice RH! Vlada se vodi stranačkim, a ne nacionalnim interesima. Inače se ne bi upustila u ovako nešto!