Nakon prijetnji kojima je izložen zbog svjedočenja u slučaju Perković-Mustač, Ivan Krmpotić zatražio je u Zagrebu zaštitu hrvatskih institucija. Ali, policija nije reagirala! Stoga se morao obratiti Njemačkoj - koja mu je pružila zaštitu na svom teritoriju. 

Zbilja žalosno!

Žalosno je da su ovakva pravna nejednakost i nesigurnost moguće u Hrvatskoj - punopravnoj članici EU! Sve je to, u biti, samo nastavak sramotnog „Lex Perković“! - neki su od naglasaka s današnje konferencije za medije člana Predsjedništva naše stranke i potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

Jandrokovićevo izlaganje - skupa s odgovorima na novinarska (pot)pitanja - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Koga štiti policija?

Pravna nejednakost hrvatskih građana ogleda se u slučaju g. Krmpotića - svjedoka na suđenju u slučaju Perković-Mustač. Radi se o udaru na vjerodostojnost hrvatskih državnih institucija, na pravnu sigurnost, pa i na temeljna ljudska i građanska prava! A udar je to i na međunarodni ugled RH. Još jedna sramota Milanovićeve vlade! 

Zašto tako oštre formulacije? Iz medija, naime, saznajemo da je g. Krmpotić nakon prijetnji koje se povezuju s njegovim svjedočenjem u slučaju Perković-Mustač zatražio zaštitu hrvatske policije. Ali, ona nije reagirala! Stoga se morao obratiti predstavnicima njemačke države - koji su mu ponudili zaštitu. Sada se nalazi u Njemačkoj - u „sigurnoj“ kući. I tu će boraviti tijekom svjedočenja u Münchenu.

Sve radi Perkovića!

Tražimo očitovanje ministara unutarnjih poslova i pravosuđa te predsjednika Vlade RH. Neka odgovore kako je moguće da u 2015. hrvatski državljanin zbog prijetnji traži intervenciju policije, a da ga policija ne zaštiti!? Ali dobiva zaštitu druge države!? Za Hrvatsku, državu članicu EU, to je uistinu sramotno! 

Radi se u biti o nastavku slučaja s „Lex Perković“! SDP-ova vlada i saborska većina - a sporno je bilo i djelovanje DORH-a - mijenjale su zakon o EU uhidbenom nalogu i svađale nas s Njemačkom isključivo kako bi spriječile izručenje jedne osobe. Osobe protiv koje se vodi postupak za likvidacije u vrijeme bivše države! 

Skrivanje istine o Titovu režimu

S druge strane, osobe čija je građanska dužnost svjedočiti u takvim postupcima bivaju izložene prijetnjama - a ne dobivaju pomoć hrvatske policije!? Čiji je interes da se ne razotkrije istina o ubojstva Stjepana Đurekovića? Milanović nas je jučer prozivao da „nismo dovoljno demokratični“ i da „ne poznamo dovoljno europske standarde“, a danas su upravo on i njegova vlada glavni krivci za urušavanje demokratskih standarda, temeljnih ljudskih i građanskih prava! Glavni su krivci za pravnu nesigurnost i nejednakost!

Znakovita šutnja SDP-ovih dužnosnika

Podjednako skandalozno, o ovoj se aferi još nisu očitovali ni ministri unutarnjih poslova i pravosuđa, ni premijer! Nitko se iz Milanovićeve vlade nije obratio javnosti! Mi iz medija moramo doznati da su u domu obitelji Krmpotić razbijene brave i sigurnosne kamere, da su dobili prijetnje u poštanski sandučić! Očekujemo da će naše institucije o svemu napokon progovoriti! Jer, riječ je o uistinu strašnom skandalu!