Uz promašenu politiku SDP-ove vlade, malo toga može pozitivno utjecati na naše gospodarstvo! - argumentirano je istaknuo naš sabornik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević. Naime, sljedećeg će tjedna SDP-ova vlada Europskoj komisiji prezentirati plan reformi, a ako želi izbjeći sankcije, mora ispuniti jasan uvjet iz Bruxellesa - smanjiti javni dug. 

Potpora privatnom sektoru! 

Deficit je veći od planiranog, stoga se ministar financija Boris Lalovac brže bolje uhvatio rezanja - i to u javnim poduzećima. Za Dnevnik HTV-a naš je ekonomski stručnjak Milošević istaknuo da Hrvatska ima eksploziju javnog duga, a uz to je već šestu godinu u recesiji:

- Umjesto igranjem porezima i pronalaženjem novih, SDP-ova vlada se trebala baviti ozbiljnim promjenama - reformama. Također, umjesto da je iskreno dala potporu privatnom sektoru, bavila se kadroviranjem u javnom.

DODATNE SDP-OVE DEVASTACIJE!

Naš je sabornik već komentirao ove „famozne“ planove vlade, kao i onaj da će dodatnim jamstvima poduprijeti samo ona poduzeća koja će imati jasan plan restrukturiranja. Istaknuo je pritom da je to jednostavno nemoguće provesti - s obzirom na to kako Vlada loše upravlja javnim poduzećima i cijelim javnim sektorom! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-nove-mjere-za-javna-poduzeca-no...