Jedini je točan podatak da je HDZ vodeća stranka u Hrvatskoj - komentar je to potpredsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera na najnovije „istraživanje“ javnog mnijenja Crobarometar (agencije Ipsos Puls) prema kojem HDZ uživa potporu od 25.9 posto, a SDP 17.5 (ORaH 15). 

„Anketa“ je, također, na vrh liste popularnosti svrstala Ivu Josipovića i Mirelu Holy, koji sa 68 posto dijele prvo mjesto, dok je HDZ-ova buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović na 55 posto. Prof. dr. Reiner se u izjavi za Novu TV osvrnuo na taj iskrivljeni prikaz popularnosti. Prenosimo njegove glavne poruke, a kompletnu izjavu pogledajte u nastavku. 

„Vjerodostojna“ agencija

Već je deplasirano komentirati „ankete“ koje su prigodom prošlih europskih izbora davale otprilike podjednake šanse SDP-ovoj koaliciji kao i našoj. A mi smo premoćno pobijedili s 12 posto razlike! Prisjetimo se i da je ista agencija na prošlogodišnjim euroizborima najavljivala da će Kukuriku dobiti 7 mandata, a mi samo 4. Kad ono - pobijedili smo 6:5! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/izbori-su-jedina-vjerodostojna-anketa

Barem nešto točno

U ovim „anketama“ jedina je točna činjenica da je HDZ vodeća stranka u Hrvatskoj i da bi više građana glasovalo za HDZ, nego za SDP. Pravi postoci nisu kao što ankete pokazuju, nego znatno veći - gotovo dvostruki veći! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/komicna-manipulacija-predstecajnog-l...

Saborska većina & predsjednica RH

Izbori su jedina prava anketa, a mi znamo da ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima - kada god se oni održali - te da ćemo u Saboru uspostaviti komotnu većinu za formiranje vlade. Također znamo da će naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović pobijediti na predsjedničkim izborima i nastaviti naš pobjednički niz.

Josipovićev pad

Predsjednik Josipović vodi svoju kampanju već više od četiri godine i isključivo je posvećen vlastitom PR-u. Svakoj populaciji priča ono što mu se čini da bi joj se moglo svidjeti. No popularnost mu opada, što moraju priznati čak i „ankete“ koje oduvijek znatno veću prednost u startu daju onima koji nisu na strani HDZ-a!