Imunološki zavod je tvrtka od nacionalnog interesa. Umjesto da je čuvamo, događa se nešto sramotno - tvrtka će propasti i onda će je ova vlada za sitni novac prodati! Tako će se nanijeti nenadoknadiva šteta i gubitak nečega što je uistinu nacionalno blago! - istaknuo je, među inim, potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru u povodu današnje sjednice Milanovićeve vlade, odnosno najave odbijanja ponude Visie Croatice za kupnju Imunološkog zavoda. 

Vlada, naime, mjesecima nije reagirala na ponudu Visia Croatice, dok se nastavlja agonija zaposlenika Imunološkog zavoda. Osim akademika Reinera, na konferenciji za novinare su sudjelovali sabornici iz nekoliko oporbenih stranaka - Branko Hrg (HSS), Ivan Šimunović (HSP „Dr. Ante Starčević“), Petar Baranović (Narodna stranka - reformisti), Jakša Baloević (Novi val - Stranka razvoja) i Boro Grubišić (HDSSB).

Izjavu akademika Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke: 

Skrivene namjere

Želimo upozoriti hrvatsku javnost na to što Vlada namjerava učiniti. Imunološki zavod je tvrtka od nacionalnog interesa. Daleko veće i bogatije zemlje nemaju takvu instituciju. Umjesto da je čuvamo, događa se nešto sramotno! Raspisan je, naime, natječaj na koji se prijavio zainteresirani subjekt i ispunio sve uvjete, no Vlada ne želi Imunološki zavod prodati tom ponuđaču, nego nekome koga vjerojatno od početka ima u pričuvi. 

Nenadoknadiva šteta

Treba vrlo jasno reći - priče da će se za 30 dana raspisati novi natječaj jednostavno ne stoje. Jer, za to nema vremena! Potpuno je izvjesno da će 1. rujna - ako ova vlada donese ovakvu odluku - Imunološki zavod otići u stečaj. Tvrtka će propasti i onda će je za sitni novac prodati nekome - kome je otpočetka namijenjena. Tako će se nanijeti nenadoknadiva šteta i gubitak nečega što je uistinu nacionalno blago. 

Treći skandal u nizu

Nakon skandala vezanih uz privatizaciju Croatia osiguranja ili istraživanje nafte i plina u Jadranu - sada imamo treći skandal. Potpuno je, naime, bjelodano da se radi u potpunom skandalu! Svi moraju biti svjesni kakva će se šteta nanijeti državi!

PRAVODOBNA UPOZORENJA

Podsjetimo, konferencija za novinare na temu Imunološkog zavoda - na kojoj su, također, sudjelovali predstavnici oporbenih stranaka - održana je i prošlog mjeseca. Tada je na konferenciji sudjelovao naš sabornik dr. Goran Marić. Inače, naši sabornici kontinuirano upozoravaju na sramotan odnos Milanovićeve vlade prema problemima Imunološkog zavoda.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-vlada-ima-skrivene-namjere-imun...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-nesposobnost-milanoviceve-vlade...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-cuva-li-milanoviceva-vlada-imun...