Nakon današnje konferencije za medije na kojoj je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao enormni deficit od 18,8 milijardi kuna i oštro kritizirao Milanovićevu vladu koja je niz mjeseci lagala javnost servirajući joj posve krive brojke, naš saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević osvrnuo se na vladin reklamirani oprost dugova.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pozivam-bankrot-koaliciju-da-p...

Nerazumijevanje problema! 

Upitan da komentira Vladinu mjeru za oprost dugova i činjenicu da je od najavljivanih 60 tisuća građana svega šest tisuća iskoristilo pravo otpisa duga, Milošević je kazao da nije iznenađen neuspjehom jer, čega god se Vlada primi - nije u stanju uspješno provesti:

- Vlada je potpuno podbacila u ključnim stvarima - pokretanju gospodarstva i zapošljavanja te provođenju reformi. Jedino rješenje za hrvatske građane je radno mjesto i plaća! A to u ovom smjeru u kojem Vlada vodi državu - jednostavno nije moguće! Sjećam se jedan gospodin je komentirao ovu mjeru i izjavio da će ponovno biti blokiran i ovršen za šest mjeseci jer nema posao! Možete mi otpisati dugove, ali moj problem je da nemam posao - kazao je. I sve se svede na to! 

Politika van pameti! 

Milošević je potom naglasio da smo došli na povijesni minimum ispod milijun i tristo tisuća zaposlenih, a potom argumentirano upitao:

- Očekuje li netko zbilja da razbijeno gospodarstvo može i dalje puniti proračun i da građani mogu plaćati nove trošarine i namete? A sada čujemo da se najavljuju novi porezi - to je potpuno van pameti! Zaključak je da ova vlada ne zna što radi i kad nešto smisli u nekom smjeru nije sposobna to strukturirati na način na koji bi to bilo zaista neophodno!