Naš saborski zastupnik dr. Goran Marić gostovao je ovog tjedna u emisiji „Poligraf“ na Prvom programu Hrvatskog radija, koja je emitirana i na HTV4 (urednica Milena Jukić-Ugrin). Tema je bila neukusno političko tumačenje ostavke ministrice kulture Andreje Zlatar Violić i njezino korištenje blagajne ministarstva kao osobnog bankomata.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-ministrica-kulture-koristila-pr...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/milanovic-je-odavno-znao-za-bankomat-...

Prenosimo ključne poruke dr. Marića, a video pogledajte u nastavku:

Neukusna politička tumačenja! 

Proučio sam svaku instituciju koju je Državni ured za reviziju analizirao, ali me najviše čudi da predsjednik Vlade nema određeni tim koji analizira nalaze Državne revizije da na sjednici Vlade može donositi pravovaljane odluke i odluke na dobrobit naroda. A sada me najviše zabrinjava da se ostavka ministrice Zlatar Violić tumači kao jedan odgovoran čin - to je neukusno političko tumačenje! To ne smije nikako biti standard ponašanja!

Kandidati za ostavke

Odgovoran čin ponašanja bi bio da je ministar Hajdaš Dončić podnio ostavku jer je to obećao ako monetizacija ne uspije, ili da je dao ostavku jer sustav željeznica ne funkcionira. Primjer odgovorne ostavke bi bilo da je ministar regionalnog razvoja  Grčić dao ostavku jer je rekao da svojom funkcijom jamči gospodarski rast, ili ministar poduzetništva Maras koji je jamčio 50 tisuća više zaposlenih. Ništa se od toga nije ostvarilo! Ovo je školski primjer kad ministar mora biti smijenjen zbog onoga što je učinio. Ne može se govoriti ni o računovodstvenim nepravilnostima!